'UTRKAMA MIJENJAMO DIJABETES'

U utrci Cro Race sudjeluje i prvi profesionalni tim biciklista oboljelih od dijabetesa

Brela: Treća etapa biciklističke utrke Cro Race
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
30.09.2021.
u 23:20

Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu

CRO RACE,  biciklistička utrka koja se održava od 2015. godine i obuhvaća više od 1000 kilometara kroz Hrvatsku, održava se do 3. listopada u šest etapa i s podrškom velikog broja gradova od Osijeka, Varaždina, Primoštena, Makarske, Zadra, Crikvenice, Samobora, Zagreba do mnogih drugih manjih mjesta. Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu.

Voze je najbolji svjetski biciklisti i timovi jer je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije 2.1.

Tim Novo Nordisk globalna je sportska ekipa biciklista koju predvodi prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa, a natječe se u sklopu globalne inicijative Mijenjamo dijabetes posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

Tim Novo Nordisk već peti put sudjeluje na CRO RACE biciklističkoj utrci u Hrvatskoj. Zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina, danas mogu upravljati svojim dijabetesom i ostvarivati  samo vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini. Njihova popularnost kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama.

Inicijativom Mijenjamo dijabetes želi se osnažiti osobe s dijabetesom, kojih je oko 310.000 u Hrvatskoj, te im pokazati što je moguće postići. Ujedno se želi senzibilizirati javnost na projekciju da oko 225.000 osoba ne zna da ima dijabetes.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije