Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVA POMAŽE

U Vojniću 4000 hektara zemljišta za zajam, kupnju ili koncesiju

oranje
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.03.2010.
u 14:25

Interes stanovništva je velik, a najčešće se javljaju poljoprivrednici koji imaju nadase voćaka i planiraju okrupnjavanje posjeda - kupuju do 20 hektara

Mještani Vojnića koji su zainteresirani za kupnju, zakup ili dugogodišnju koncesiju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine mogu predati zahtjev do 15. ožujka. Potrebno je navesti broj katastarske čestice i naziv katastarske općine na kojoj se nalazi poljoprivredno zemljište.

 – Veliki je interes za najam, ali i za kupnju nekoliko stotina hektara zemlje. To su uglavnom poljoprivrednici koji imaju nasade voćaka i planiraju okrupniti posjede, pa žele kupiti do 20 hektara državne zemlje – rekao je Branko Eremić, načelnik Vojnića. Općina raspolaže sa 4000 hektara državnog zemljišta.

 – Prije šest sam godina, kada sam bio načelnik, započeo Plan raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, ali nakon toga, HDZ-ova vlast nije napravila ništa i Plan nije završen. Druge ga općine već provode; određeno je koja će zemljišta biti prodana, a koja će biti dana u najam, i već su realizirale dio plana. Vojnić još nema ništa. Zato su mi zahtjevi mještana važni, jer do kraja godine želimo završiti plan i početi njegovo provođenje – rekao je načelnik Branko Eremić.

 Udovoljit će svim zahtjevima građana, najavio je načelnik Eremić, jer im je u interesu prodati što više poljoprivrednog zemljišta i tako pomoći mještanima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije