Svaki kvart tržište je za sebe

U Zagrebu je više od 50.000 praznih stanova? Treba uvesti porez na nekorištene nekretnine

14.11.2023.
u 13:47

Gdje god je uveden takav porez, određeni broj nekretnina plasiran je na tržište. To nije rješenje naših problema s ponudom, no mjera bi ubrzo imala učinka

Komentara 66

OP
Ocvali pupoljak
13:56 14.11.2023.

Poznanica pretučena jer je od podstanara tražila da podmiri stanarinu i režije u vrijednosti 24 tisuca kuna. Rekao je da ako ga tuži da će ju ubiti. Nakon ulaska u totalno uništeni stan platila renoviranje kuhinje i kupaonice 55 tisuca kuna. Digla kredit za njegove dugove i renoviranje. Imala je potpisan ugovor ali j..i ga ima i troje male djece tako da je bitna živa glava.

AT
Attaman
14:42 14.11.2023.

Porez na nekretnine de facto postoji i zove se komunalna naknada i plaćaju je svi vlasnici nekretnina po m2!!!! ...a što će tko raditi sa svojom nekretninom, tj. hoće li svaki dan spavati u drugom stanu ili je kupio stann kao vid štednje da mu novac u banci ne propada zbog bijednih bankovnih kamata, to se ne tiče niti Tomaševića niti države!

Avatar dosadno
dosadno
15:21 14.11.2023.

Tko je ulagao u nekretnine, kako bi spasio djecu od cjeloživotne omče nekretninskog kredita treba još biti i kažnjen?!? Što je s onim tko je takve iste novce spalio na osobni hedonizam? Koji treba biti kažnjen lihvarskim porezom? Umjesto ljubomornog "drukanja" za još jednu pljačku, bolje se potrudite izračunati koliko je država već naplatila poreza u svim stavkama koje čine nekretninu - od kupovine zemljišta, pa do konačne kupovine nekretnine. Usput provjerite namete koje plaća svaki vlasnik nekretnine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije