BIO JE PRIJETNJA

Ubojicama nizozemskog novinara 28 godina zatvora: Ustrijelili su ga usred bijela dana na ulici

People Pay Final Tribute To Peter R. de Vries - Amsterdam
Foto: Bruno Press/ABACA
1/7
12.06.2024.
u 14:50

De Vries (64) je bio poznat po televizijskim emisijama o neriješenim slučajevima, zbog čega je dobivao prijetnje kriminalaca.

Nizozemski sud osudio je u srijedu trojicu muškaraca na do 28 godina zatvora zbog ubojstva poznatog istraživačkog novinara Petera R. de Vriesa. De Vries je ustrijeljen 6. srpnja na prepunoj ulici u Amsterdamu i umro devet dana poslije. Taj je slučaj ukazao na sposobnost kriminalnog podzemlja da eliminira poznate javne osobe koje smatra prijetnom.

Tužitelji su za Nizozemca i trojicu Poljaka tražili doživotne kazne. Na kraju su ubojica i vozač automobila u kojem su pobjegli dobili 28, a treći osuđeni 26 godina zatvora. Još trojica muškaraca su osuđena na do 14 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju ubojstva koje je šokiralo nizozemsku javnost.

De Vries (64) je bio poznat po televizijskim emisijama o neriješenim slučajevima, zbog čega je dobivao prijetnje kriminalaca. Godine 2008. je osvojio Emmy zbog emisije o američkoj tinejdžerici Natalee Holloway na Arubi 2005.

People Pay Final Tribute To Peter R. de Vries - Amsterdam
1/7

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije