Sanacija pri kraju

Učenici OŠ Dragojle Jarnević i ETŠ-a od siječnja u dvorani?

dvorana
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
12.12.2013.
u 11:21

Nakon što je lani u prosincu dvorana zatvorena zbog opasnosti od urušavanja krovišta, u 'popravak' je Karlovačka županija utrošila oko 400.000 kuna

Od drugog polugodišta učenici Ekonomsko-turističke i susjedne OŠ Dragojle Jarnević napokon bi trebali vježbati u svojoj dvorani. Izgrađena prije pet godine, naprasno je zatvorena lani u prosincu zbog opasnosti od urušavanja krovišta.

Županija platila radove

Nakon utvrđenog stanja, izrade troškovnika i raspisanog natječaja radovi vrijedni oko 400.000 kuna povjereni su zagrebačkoj tvrtki Titan Constructa d.o.o. Iako su izvođači trebali biti uvedeni u posao početkom listopada i u roku od 30 dana završiti predviđene radove, kasnili su i po sadašnjim bi procjenama uskoro trebali biti dovršeni.

Nije mijenjan čitav krov, nego samo limeni pokrov. Međutim, sanacija koju je platila Karlovačka županija, a ne izvođač radova, trebali bi osnovcima, srednjoškolcima i brojnim sportašima napokon osigurati nesmetano korištenje dvorane.

– To su naše nade i želje, da od 13. siječnja opet budemo u dvorani. Bilo bi najbolje da se mijenjalo čitavo krovište, ali to je prevelika investicija. Zadovoljni smo što se odradio barem ovaj dio posla, da nakon više od godine naši učenici budu ponovno u svojoj dvorani – napominje ravnateljica Ekonomsko-turističke škole Lidija Mikšić.

Šetali i upoznavali grad

Učenici te karlovačke srednje škole do daljnjega nastavu imaju u ŠSD Mladost. Njihovi mlađi kolege iz susjedne OŠ Dragojle Jarnević na tjelesni odlaze na još udaljeniju lokaciju.

– Nadam se da će se najave ostvariti i da ćemo od drugog polugodišta zaista i biti u dvorani. Naših 506 učenika tjelesni odgoj sve ovo vrijeme odrađuje u atomskom skloništu kod Gimnazije. Ne samo što prostor nije adekvatan, nego je i dosta udaljen od naše škole.

No, bolje i to, nego da nismo imali nikakvih sportskih aktivnosti – napominje ravnateljica OŠ Dragojle Jarnević Marijana Pavičić. Kada je bilo lijepo vrijeme osnovci su satove tjelesnog odrađivali i na otvorenom, igrali su se, šetali i upoznavali ljepote Karlovca. Sa dvoranom je problema bilo i tijekom gradnje, ali i nakon završetka, od curenja krovišta do zapošljavanja čistačica i domara. Svi se nadaju da je sada tome kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije