Laburisti

Udarite u našu bačvu u znak protivljenja paketu zakona

Laburisti
Ivica Galović/PIXSELL
03.12.2013.
u 15:45

Predsjednik Primorsko – goranske skupštine i njegovi kolege iz vladajuće koalicije imaju dvostruka pravila u primjeni Poslovnika, jedna za sebe, a druga za članove oporbe, kazao je danas Hrvoje Maričić.

Predsjednik Primorsko – goranske skupštine i njegovi kolege iz vladajuće koalicije imaju dvostruka pravila u primjeni Poslovnika, jedna za sebe, a druga za članove oporbe, kazao je danas Hrvoje Maričić, predsjednik primorsko-goranskih laburista u ime Kluba vijećnika Županijske skupštine iz redova svoje stranke.

Vijećnica Jelena Krpan osvrnula se na proteklu sjednicu, kada je Klub Hrvatskih laburista u dnevni red htio uvrstiti županov izvještaj o provedenim poboljšanjima projekta Župnijskog centra gospodarenja otpadom Marišćina, kada je već župan Zlatko Komadina propustio obavijestiti javnost o tome je li Ekoplus ispoštovao zaključak Županijske skupštine.

Slobodno tumačenje poslovnika

- Zahtjev nam je odbijen, uz argument da se nije poštivala procedura. Smatramo da je, kad se već sam župan nije sjetio podnijeti izvještaj, predsjednik Skupštine trebao prihvatiti naš zahtjev, prvenstveno zbog odgovornosti i dužnosti prema građanima – kazala je Krpan.

Upozoravaju na slobodno tumačenje Poslovnika, ovisno o temi, pa tako i o izglasavanju proračuna. Predsjednik Županjske skupštine Erik Fabijanić, kažu Laburisti, naveo je da su članovi skupštine
glasovanjem o proračunu ocijenili da im je njegovo prihvaćanje važnije nego "restriktivno i rigorozno tumačenje Poslovnika".

Vijećnici su dobili tek smjernice, ne i gotov proračun, unatoč članku 37. Zakona o proračunu koji propisuje da se do 15. studenoga predstavničkom tijelu mora podnijeti prijedlog proračuna, kažu
Laburisti.

- Na naš upit župan je odgovorio da je proračun pred nama i tu je bio kraj svake rasprave – upozorila je Krpan. Njihova se proizvoljnost kazala je, vidjela i u raspravi o Prijedlogu plana zaštite od požar na području PGŽ-e.

- U tablicama u kojima se navode odgovorne osobe  puno je nepotpunih i netočnih podataka, imena osoba koje više nisu na tim pozicijama, ili su u mirovini, ili rade na drugim mjestima – rekla je Krpan.

Klub  vijećnika Hrvatskih laburista ne prihvaća objašnjenja kako je teško imati ažurirane podatke o imenima odgovornih osoba, jer se situacija na terenu stalno mijenja. U  doba brzog interneta, pametnih telefona i konačno e-županije i kada govorimo o Planu zaštite od požara, takav odgovor ne smijemo prihvatiti, zaključila je Krpan. Maračić dodaje kako u Skupštini iznenađuje i ponašanje opozicije. - Taj lijepi sklad ćemo narušiti, jedini zahitjevamo primjenu važećih akata. Mi ne kalkuliramo, imamo odgovornost prema građanima – poručio je Maričić.

Na pitanje tko će u Gradsko vijeće Grada Rijeke umjesto Predraga Šustara, odnedavno člana HDZ-a, kazali su kako odluku još nisu donijeli, a usto čekaju da im vijećnički mandat i formalno bude vraćen.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baniček
10:24 08.12.2013.

najbolje je radit od 20. do 30.godine života i još u tom preiodu imat godišnji od 10 godina, i to plaćeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije