Vremenska prognoza

Ugriz zime: Crveni meteoalarm za jednu regiju, evo kad stižu minusi. Uskoro snijeg i u Zagrebu?

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na riječkom području
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
23.11.2023.
u 08:37

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Čekaju nas i minusi, a moglo bi biti snijega i u nizinama

Olujna bura s orkanskim udarima koja je jučer prevrtala kamione i danas bi mogla stvarati probleme u prometu. Takva je prognoza DHMZ-a koji je za Velebitski kanal izdao crveni meteoalarm, odnosno upozorenje da je vrijeme izuzetno opasno. "Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim", navode u prognozi. Bura bi poslijepodne trebala slabjeti, a prema otvorenom moru okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Inače će biti djelomice sunčano, u Gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mjestimice više oblaka, a još ujutro na jugu može pasti slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 8, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 13 do 18 °C.

Foto: DHMZ

Za sutra najavljuju promjenjivo oblačno, u unutrašnjosti ujutro mjestimice s maglom koja se lokalno može i dulje zadržati. "U Dalmaciji nestabilno, ponegdje s kišom, na jugu moguće i obilnijom uz grmljavinu, a malo kiše u drugom dijelu dana moguće je i na istoku zemlje te u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar uglavnom slab, popodne prolazno umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak i južni vjetar, prema kraju dana okreće na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 12, u Dalmaciji ponegdje i 14 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, na obali i otocima između 14 i 17 °C", glasi vremenska prognoza.

Prava zima, čini se, stiže. Prema prognozi DHMZ-a, u nedjelju se kontinent budi uz minuse. Prema prognozi za Zagreb u nedjelju će biti minus tri stupnja ujutro. Norveška pak stranica Yr.no, koja nudi dugoročniju prognozu, idući tjedan također predviđa minuse, u srijedu i četvrtak minus 4. Dugoročne prognoze vrlo su nestabilne i često se mijenjaju, no prema ovoj, za Zagreb je u četvrtak navečer i petak ujutro predviđen i snijeg. 

Foto: Screenshot, Yr.no

Komentara 3

MO
montello
09:41 23.11.2023.

stize prava zima

PV
prcko.vita
09:41 23.11.2023.

Znači snježna kraljica Sljeme pravi snijeg, bez topova i to, ajd, neka se narod raduje. Hoće biti prijevoz i grah besplatno kao za vrijeme Bandića ili će Senf još neke stvari besplatne dodati, ipak je on bolji pametniji itd

PE
Pendrek57
10:59 23.11.2023.

Zamislite, snjeg u ZG-u u ovo doba godine. Koja senzacija, pa ja se bum ranil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije