Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićena dvojica bosanskih Srba osumnjičenih za ratni zločin u istočnom Sarajevu

18.11.2008.
u 13:17

Pripadnici agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su po nalogu državnoga Tužiteljstva dvojicu bosanskih Srba, bivših ratnih upravitelja zatvora u istočnom Sarajevu, Radoja Lalovića i Soniboja Škiljevića, koje se sumnjiči za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom.

"Njima se stavlja na teret da su kao upravitelji Kazneno-popravnog doma Kula u razdoblju od svibnja 1992. do prosinca 1995. godine sudjelovali u progonu nesrpskog civilnog stanovništva na diskriminacijskoj osnovi. Osumnjičeni su da su odgovorni za nezakonita zatvaranja, mučenja, nečovječna postupanja, nanošenja povreda tjelesnog integriteta, ubojstva i prisiljavanja na prisilni rad", navodi se u priopćenju Posebnoga odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Radoje Lalović je uhićen u Bijeljini, a Soniboj Škiljević u Istočnom Sarajevu.

Dodaje se kako će Lalović i Škiljević tijekom dana biti predani tužitelju Tužiteljstva BiH koji će ih saslušati, nakon čega će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije