USKOK u Brodu upao u Poreznu

Majka i kći u kafiću pretukle dvije dužnice

USKOK i DORH
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
06.03.2014.
u 17:50

U sve je, navodno, umiješana i bivša šefica, a danas zaposlenica Porezne uprave u Slavonskom Brodu Spomenka V.

Slavonskim je Brodom kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da su operativci USKOK-a "češljali" Poreznu upravu u tom gradu. Kako neslužbeno doznajemo, u jednom kafiću na središnjemu gradskom trgu Korzu u četvrtak je uhićena brodska poduzetnica Tajana K. Š., vlasnica agencije za promet nekretnina. Njezina majka, koja joj je ujedno i poslovna suradnica, uhićena je, pak, u svojoj kući.

Operativci USKOK-a “pročešljali” su Poreznu upravu u Slavonskom Brodu. Kako neslužbeno doznajemo, u jednom kafiću na središnjemu gradskom trgu Korzu jučer je uhićena brodska poduzetnica Tajana K. Š., vlasnica agencije za promet nekretnina. Njezina majka, koja joj je ujedno poslovna suradnica, uhićena je, pak, u svojoj kući. Obje su poreznim dužnicima s brodskog područja prodavale usluge “sređivanja problema” s Poreznom upravom. Biznis je navodno puknuo nakon što dvije sestre (poduzetnica i liječnica), kao stare klijentice uhićenih, nisu mogle isplatiti 4500 eura za posljednju uslugu. Zbog toga su ih majka i kći, kao davateljice usluga, u jednome brodskom kafiću nedavno čak pretukle.

Puknuo joj film

– USKOK svoje postupke provodi samostalno, a u slučaju potrebe može angažirati i policijske snage područja na kojem djeluje. Međutim, kako USKOK-ove akcije imaju poseban status, a policijski službenici PU brodsko-posavske nisu bili uključeni u njihove aktivnosti, ne možemo govoriti o toj akciji – kazala nam je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, uputivši nas na ŽDO. Međutim, županijska državna odvjetnica Mirela Šmital kazala nam je kako o postupanju USKOK-a u Brodu ništa ne zna.

Neslužbeno, pak, doznajemo kako je jedna od pretučenih sestara, kada joj je “puknuo film”, u već spomenutom kafiću na Korzu uz prethodni dogovor s USKOK-om predala označene novčanice Tajani K. Š., što je na kraju i dovelo do njezina uhićenja. U sve je, navodno, upletena i bivša šefica, a danas zaposlenica Porezne uprave u Slavonskom Brodu Spomenka V., kojoj je USKOK pretražio ured i obiteljsku kuću. Prema kazivanju našeg izvora, majka, kao mozak tog “poduzetništva”, odnosno iznuđivanja, i kći, kao nominalna vlasnica agencije za promet nekretnina, te su usluge i mogle nuditi upravo zahvaljujući “poslovnom odnosu” sa Spomenkom V., koja je kao zaposlenica Porezne uprave zlorabila svoj položaj i ovlasti tako što je na licu mjesta “sređivala” dugove poreznih obveznika.

>> Dinka Cvitana na čelu USKOK-a mogla bi zamijeniti Tamara Laptoš

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
18:19 06.03.2014.

Uhićene su jer su kvarile posao Liniću!

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
18:55 06.03.2014.

... ne kuzim ?!? ... "one su sredjivale porezne dugove" ?!?! ... a sto je sa onima u porezno upravi ? ... pa nije valjda opet nki crveni kadar poput sbe ili one i siska pa ih nece pohapsiti dok god Ustavni sud ne kaze "e sad im vise nema spasa" ... strava...

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
19:31 06.03.2014.

Kradljivci iz porezne su nam oteli 500KN iako mi nismo bili dužni državi. Igrom slučaja čovjek sa istim imenom i prezimenom nije podmirio svoj dug za parkiranje i oni su uzeli nama. Čekamo već godinu dana da nam vrate novce.. Da li trebamo od porezne tražiti kamate ili će sve završiti kao sa Ljubljanskom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije