ponovno suđenje

Ukinut im zatvor i određen pritvor za trostruko ubojstvo u Kutini

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Pixsell
06.02.2013.
u 14:50

Marku Grgiću i Neđi Ajdariću prekinuto je izdržavanje 40-godišnje kazne za ubojstva vlasnika kutinske mjenjačnice Renata Serdarušića, njegove supruge Ingrid Šipek - Serdarušić i zaposlenika Gorana Cvrteka

Na zahtjev njihovih branitelja, Marku Grgiću i Neđi Ajdariću, osuđenih 2006. godine na Županijskom sudu u Sisku na po 40 godina zatvora zbog okrutnog ubojstva vlasnika kutinske mjenjačnice Renata Serdarušića, njegove supruge Ingrid Šipek - Serdarušić i zaposlenika Gorana Cvrteka, prekinuto je izdržavanje kazne. 

Naime, već je lani Europski sud u Strasbourgu donio odluku o obnovi sudskog postupka za Ajdarića, a Vrhovni je sud nedavno donio odluku o obnovi postupka i za Grgića. Budući da je za Ajdarića odluka donesena već ranije, danas (srijeda) je Vijeće Županijskog suda u Sisku, odluku o prekidu izdržavanja kazne donijelo i za Grgića. Međutim, za obojicu je istodobno određen istražni zatvor, u trajanju do godine dana.

Trostruko ubojstvo u Kutini dogodilo se u noći između 8. i 9. listopada 1998. godine. Iako je Grgić 2000. godine najprije oslobođen optužbe, Vrhovni sud je uvažio žalbu Županijskog državnog odvjetništva iz Siska i naredio ponovno suđenje. Obojci je zatvorska kazna od po 40 godina izrečena na obnovljenom postupku 22. rujna 2006. godine.Branitelji osuđenih spornim su smatrali svjedočenje jedinog svjedoka Steve Štule, pa se postupak obnavlja, ali se okrivljeni, kako sada stvari stoje, ipak neće braniti sa slobode.

>>Europski sud poništio osudu Neđe Ajdarića zbog trostrukog ubojstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije