poplave u lici

Ukinute izvanredne mjere obrana od poplave u Gospiću

kosinj
Iva Vidović/VLM
23.01.2013.
u 11:28

Na području Kosinja i Otočca voda još uvijek prijeti iako su vodostaji u opadanju.

Hrvatske vode nakon devet dana borbe s poplavama na širem području Gospića donjele su rješenje o prekidu izvanrednog stanja te ukinule ograničenje cestovnog prometa na prometnicama koje su posljednih dana bile pod vodom, osim ceste Smiljan-Rosulje na kojoj se voda još uvijek povlači.

Rijeka Novčica povlači se u svoje korito što je i smanjilo broj intervencija vatrogasaca na tom području. Kako doznajemo od Ivana Biljana, zamjenika gospićkog gradonačelnika, intervencija danas nema te se čekuje potpuno smirivanje situacije.

Polave na području Kosinja u općini Perušić još uvijek nisu odagnale brige nadležnih službi koje su i danas na terenu. Pod vodom je Kosinjski most preko kojeg se više ne može prometovati kao jučer kada su trebala dva metra da vode prijeđe preko mosta. Čamci prevoze stanovništvo čije su kuće još uvijek suhe. Naime, samo dva podruma su poplavljena.

Dobra vijest je da je dotok vode s brane Sklope smanjen na 366 kubika u sekundi dok je jučer bio 650 kubika. Vodostaj rijeke Like raste pet do sedam centimetara na sat, doznajemo od Drage Hećimovića, načelnika stožera za obranu od poplava u Kosinju.

Situacija se smiruje i na širem području Otočca. Iz Hrvatskih voda nedežne su izvijestili da je protok vode smanjen sa 84 na 82 tisuće litara u sekundi. Na snazi su redovite izvanredne mjere obrana od poplave, a intenziret toka rijeke Gacke se smiruje.

Vatrogasci su i dalje na terenu, ispumpavaju mnoge potopljene podrume. Očekuje se smirivanje situacije i povlačenje vode, no sve i dalje ovisi o vremenskim prilikama, poručio je Hrvoje Ostović, načelnik stožera obrane od poplave na području Otočca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije