pakoštane na nogama

Ukradeno zlato iz bratovštine u kojoj je član i Gotovina

hnk
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.06.2013.
u 20:01

- Tu je bio nakit praktično svih Pakoštanaca, pa tako i članova Bratovštine svetog Ante - rekao je župnik don Mario Sikirić.

Zlatnina u vrijednosti čak 100.000 kuna nestala je u noći na petak iz župne crkve Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima. Riječ je o zavjetnom blagu koje Pakoštanci generacijama daruju kao zavjet svecima, piše portal 24 sata.

 - Tu je bio nakit praktično svih Pakoštanaca, pa tako i članova Bratovštine svetog Ante - rekao je župnik don Mario Sikirić.

Član ove bratovštine je i general Ante Gotovina. Članstvo je naslijedio od djeda, a on opet od svojega djeda.

- Ovo je zaista lijepa tradicija ovih vrijednih ljudi našega mjesta, koji čuvaju naše stoljetne običaje - rekao je general na proslavi blagdana sv. Ante, pišu  24sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije