oko 1900 km od granice

Ukrajinski dronovi pogodili udaljenu rusku zračnu bazu: Uništen je strateški bombarder

FILE PHOTO: Russian Tu-22M3 bombers fly in formation in rehearsal for Victory Day Parade in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
28.07.2024.
u 13:21

Izvor unutar ukrajinske vojne obavještajne agencije rekao je da stoji iza subotnjeg napada, ne navodeći detalje o tome jesu li pogođeni drugi zrakoplovi

Ukrajinski dronovi navodno su u subotu pogodili udaljenu rusku zračnu bazu na Arktiku, uništivši najmanje jedan strateški bombarder. Ukrajinski mediji navode da je u napadu na aerodrom Olenya u regiji Murmansk oštećen nadzvučni nosač raketa dugog dometa bombarder Tupoljev Tu-22M3 koji može ispaljivati ​​teške protubrodske ili krstareće rakete AS-4 ili Kh-22. Zračna luka Olenya udaljena je oko 1900 kilometara od ukrajinske granice i 190 kilometara od Finske. 

Ukrajina je prvi put oborila Tu-22M3 19. travnja, prema ukrajinskim zračnim snagama, a letjelica se srušila u ruskom Stavropoljskom kraju neposredno nakon što je Rusija pokrenula napad na ukrajinsku regiju Dnjepropetrovsk, prenosi Newsweek.

Izvor unutar ukrajinske vojne obavještajne agencije rekao je za Kyiv Independent da stoji iza subotnjeg napada, ne navodeći detalje o tome jesu li pogođeni drugi zrakoplovi. Newsweek je kontaktirao rusko i ukrajinsko ministarstvo obrane za komentar.

VEZANI ČLANCI:

U svibnju je Barents Observer izvijestio kako su satelitske slike pokazale da je Rusija na aerodrom rasporedila dva strateška bombardera Tu-160 i 14 Tu-95 koji mogu nositi konvencionalne, kao i nuklearne krstareće rakete.

Ukrajini je zabranjeno pucati dalekometnim oružjem koje je isporučio Zapad na ruski teritorij zbog straha među kijevskim saveznicima da bi to moglo eskalirati rat. Međutim, Ukrajina često lansira dronove na ruski teritorij kako bi pogodila vojne i energetske ciljeve, često bez izravnog preuzimanja odgovornosti.

 

GALERIJA Ovo je 10 najmanje poželjnih gradova za život: U njima ima sukoba, kriminala, zagađenja...
FILE PHOTO: Russian Tu-22M3 bombers fly in formation in rehearsal for Victory Day Parade in Moscow
1/12
Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
14:22 28.07.2024.

ima li kakva snimka pogodka?

NE
NenadNikolicCroatia
15:31 29.07.2024.

Na rulnoj stazi aerodroma kod Novofedorovke na Krimu nalaze se razbacani ostaci ruskog Suhoja. Upravo su ruski lovački avioni i stacionirani na tom aerodromu. Cijela ruska protuzračna obrana na Krimu je preseljena na lokacije oko grada Kerča zbog obrane novog mosta preko Azovskog mora. To daje veliku slobodu ukrajinskom zrakoplovstvu u napadu na objekte na Krimu. Povodom dana Ruske mornarice umjesto u Sevastopolu održani su i pregled i proslava u Sankt Petersburgu kojima je nazočio ruski predsjednik Putin. Najinteresantniji detalj je da se nije pojavio niti jedan ruski ratni brod za koje su Ukrajinci tvrdili da su ih potopili ili teško oštetili a Rusi da to nije istina. Isto tako nije bilo niti zapovjednog broda cijele flote, raketne krstarice Moskva, za kojeg Rusi tvrde da nije nikad potopljena već da su je oštećenu odvukli u tegalj na popravak.

Avatar anti azovac
anti azovac
19:59 28.07.2024.

Moloh(((Da, za Horlivku su krivi ruski nacisti isto kao za 2. Sv. rat. Možda si čuo za pakt Molotov-Ribentrop.))) Pošto si čuo za pakt Molotov -Ribentrop . Da li si čuo za Münchenski sporazum 29. rujna 1938. godine između Zapadnihpadnih sila i Njemačke. Britanski premijer Neville Chamberlain, francuski premijer Édouard Daladier, njemački kancelar Adolf , talijanski vođa Benito Mussolini i talijanski ministar vanjskih poslova Galeazzo Ciano. Rusi kopirali Britance i Francuze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije