Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI

'Rusija može nastaviti rat još godinu dana'; Crna Gora zamrznula imovinu 34 Rusa

Zelenski posjetio prvu crtu bojišnice u Harkivu
Foto: ABACA/ABACA
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.06.2022.
u 00:04

Jedna od dvije odmetnute istočne ukrajinske pokrajine, koju podupire Moskva, objavila je da će uskoro početi željeznicom u Rusiju slati žito koje su "oslobodili" njezini vojnici.

Danas je 107. dan rata u Ukrajini. Rusija vjerojatno ostvaruje veće prihode od fosilnih goriva sada nego prije invazije na Ukrajinu jer porast cijena u svijetu neutralizira napore zapada da smanji rusku prodaju, rekao je američki savjetnik za energetsku sigurnost Amos Hochstein. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je potpisao dekret o uvođenju sankcija protiv 35 ruskih dužnosnika, uključujući Putina, Šojgua i Lavrova.

Poštovani čitatelji, ovaj članak sa praćenjem događaja prethodnog dana je završen. Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu sada možete pratiti u novom članku

VIDEO Iscurila strogo čuvana tajna o Putinu: Agenti ga prate u stopu i skupljaju njegov urin i izmet?

Tijek događaja:

22.30 Crnogorske vlasti zamrznule imovinu 34 Rusa koji su pod sankcijama EU-a

Crna Gora je u petak zamrznula četrdeset i četiri nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije, priopćilo je crnogorsko ministarstvo unutarnjih poslova. Kako se navodi u priopćenju, time je nastavljena stopostotna usuglašenost crnogorske vanjske politike s vanjskom i  sigurnosnom politikom Europske unije.

"Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori tim osobama", navodi se u priopćenju. Podsjeća se i da ova odluka dolazi svega desetak dana nakon susreta crnogorskih dužnosnika s dužnosnicima Europske komisije. Crna Gora je, uz Sjevernu Makedoniju i Bugarsku, početkom tjedna zatvorila svoj zračni prostor za prelet zrakoplova kojim je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov trebao doputovati u službeni posjet Srbiji.

21:58 - Prema ukrajinskoj vojsci, Rusi su danas nastavili jurišne operacije na području Sjevjerodonecka kako bi pokušali preuzeti potpunu kontrolu nad gradom i stvorili uvjete za opkoljavanje ukrajinskih jedinica.

Ruska vojska se priprema za nastavak ofenzive na grad Slovjansk, također u regiji Donjeck, stoji u izvješću ukrajinskog glavnog stožera, prenosi BBC. 


21:47 - Ihor Zhovka, diplomatski savjetnik ukrajinskog predsjednika, rekao je da Ukrajina neće "ustupiti ni centimetar" teritorija Rusiji.

- Spremni smo izvoziti koristeći svoja plovila ili ona treće strane, ali ne vjerujemo Rusiji. Treba nam prekid vatre i jamci. Spremni smo. Do sada naši napori nisu bili dovoljni - navodi. 


21:40 - Kremlj čeka "pravi" trenutak za aneksiju Hersonske oblasti, Prema Michaelu Carpenteru, američkom veleposlaniku pri OESS-u.

Kako navodi, Rusija bi mogla koristiti nezakoniti referendum kao sredstvo za to.


21:35 - Ruska vlada troši 17 milijuna dolara na nacionalne zastave i grbove kako bi se predstavili na tjednoj domoljubnoj ceremoniji u seoskim školama diljem zemlje.

Od rujna, svakog ponedjeljka ujutro, škole će podizati zastavu i izvoditi nacionalnu himnu s ciljem jačanja "građanske svijesti", rekao je ministar obrazovanja Sergej Kravcov.

Ministarstvo obrazovanja već planira uvesti obveznu nastavu povijesti od sedme godine, ali samo tamo gdje su Rusi prikazani pozitivno, piše BBC. 


20:19 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa studentima diljem Ujedinjenog Kraljevstva. 

- Ovaj rat je monstruozan - naveo je te dodao kako Rusi "govore o miroljubivim ciljevima, ali ubijaju djecu i žene".

- Misija (Rusije) je izbrisati našu povijest, našu državu, naš identitet i zanijekati naše postojanje - dodao je. 

Odgovarajući na pitanja studenata, kazao je da će objava Ukrajine biti veliki projekt. 

- Naravno da želim reći da ćemo sve naše zgrade moći rekonstruirati, ali to ne ovisi samo o našim željama već i o financijskoj potpori - navodi. 


20:15 - Ukrajina je izvršila svoju 11. razmjenu zarobljenika s Rusijom. Vitaliy Kim, guverner Mikolajiva, napisao je na servisu za razmjenu poruka Telegram da su četiri ruska zarobljenika danas razmijenjena za pet Ukrajinaca.


20:11 - Australski kancelar Karl Nehammer stao je u obranu telefonskih razgovora čelnika Francuske i Njemačke s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

"Moje je stajalište da je uvijek, čak i u ratu, potrebno razgovarati sa svim stranama koje su uključene u sukob", rekao je Nehammer nakon sastanka s estonskom premijerkom Kajom Kallas u Tallinnu. "Ulozi su veliki."

Pozivi poput onih koje su obavili njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emmanuel Macron bili su nužni kako bi se raspravilo o pitanjima sigurnih koridora za hranu, razmjene zatvorenika i humanitarne pomoći, smatra Nehammer.

"Mislim da je ispravno i važno da se predsjednik Putin smjesta i izravno suoči sa svojim ratnim zločinima", rekao je australski kancelar. 

Kallas, koja ga je ugostila, ponovila je svoj stav kojim se protivi izravnom kontaktu s Putinom

Čelnica Estonije, zemlje koja je nekoć bila dijelom Sovjetskog Saveza i graniči s Rusijom, kazala je da smatra da nema smisla razgovarati s Putinom te da sumnja da on ima dobre namjere.


18:24 - Rusija može nastaviti rat "sadašnjim tempom još godinu dana", kaže Ukrajina, prenosi The Guardian. 

Ukrajinska vojna obavještajna uprava priopćila je kako vjeruje da Rusija ima ekonomske resurse da nastavi rat sadašnjim tempom "još jednu godinu".

- Vodstvo Kremlja će vjerojatno pokušati zamrznuti rat na neko vrijeme kako bi uvjerilo Zapad da ukine sankcije, ali onda će nastaviti agresiju - navode. 

Ruski cilj je "cijela Ukrajina i ne samo Ukrajina", dodaje se.


17:26 - Britanski ministar obrane Ben Wallace otputovao je u Kijev kako bi se sastao s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i njegovim ministrom obrane Oleksijem Reznikovom kako bi razgovarali o britanskoj potpori Ukrajini.

U razgovoru s Wallaceom u sjedištu ukrajinskog predsjednika, Zelenski je rekao da je “općenito zahvalan Velikoj Britaniji, vladi i premijeru”.

Wallace, koji je posjetio grad dva mjeseca nakon Borisa Johnsona, pohvalio je Zelenskog za njegovo vodstvo i rekao da "radi nevjerojatno".


17:20 - Gradonačelnik Mariupolja Vadym Boychenko, koji živi na teritoriju pod kontrolom Ukrajine, procjenjuje da bi deseci stanovnika mogli imati koleru. 

- Grad je zatvoren zbog karantene. Nikoga ne puštaju ni van - naveo je istaknuo da okupacijske vlasti prekrivaju zarazu. 

- Ovo je infekcija. Vrlo se brzo širi. Nema načina da se to zadrži. Nema liječnika, nema bolnica za zarazne bolesti. Uništili su takvu bolnicu u našem gradu, uključujući svu opremu. Ubili su naše doktore. Zaraze može odnijeti tisuće života - navodi. 

Prema njegovim riječima, nema dokumentiranih slučajeva da se oboljeli od kolere liječe u gradskoj bolnici, jer nema pristupa bolnici. Međutim, Boychenko je uvjeren da postoji dovoljno dokaza o izbijanju kolere u Mariupolju.


15:55 - Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde govorila je o prigovorima Turske na ulazak njezine zemlje u NATO.

Sigurnost Turske shvaćamo vrlo ozbiljno i kao članica NATO-a pridonijet ćemo sigurnosti svih članica NATO-a, uključujući i Tursku”, rekla je na konferenciji za novinare.

Linde je rekao da bi članstvo Švedske u NATO-u moglo "promijeniti uvjete za izvoz oružja unutar našeg nacionalnog regulatornog okvira".

Kazala je kako se razgovori između predstavnika Švedske, Finske, Turske i NATO-a vode u konstruktivnom duhu. No, upitana na konferenciji za novinare na koji način su razgovori konstruktivni, odgovorila je: “Ne otkazuju se”.


15:28 - Njemačka će pomoći Ukrajini u pružanju medicinske pomoći žrtvama rata, u izgradnji traumatoloških centara za ranjene, doniranjem protetskih udova i upućivanjem njemačkih liječnika, rekao je ministar zdravstva Karl Lauterbach.

"Ukrajini je potrebna humanitarna pomoć jednako hitno kao što joj je potrebna i naša vojna potpora", rekao je ministar tijekom posjeta gradu Lavovu na zapadu Ukrajine.

Pomoć bi uključivala pomoć Njemačke u opskrbi protezama, raspoređivanje 200 liječnika u Ukrajini, postavljanje obuke za liječenje opeklina i povezivanje nekih bolnica u Ukrajini s telemedicinskom uslugom, prenosi Reuters u priopćenju ministarstva.


15:12 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski apelirao je da njegova zemlja ne bude ostavljena u "sivoj zoni" sa svojim nastojanjima za članstvo u EU i pozvao blok da dokaže da njihove riječi moraju biti "popraćene djelima".

"U idućim tjednima Europska unija mogla bi poduzeti povijesni korak koji će dokazati da riječi o članstvu ukrajinskog naroda u europskoj obitelji nisu uzaludne. Očekuje se da će Europska komisija dati svoje mišljenje o nastojanjima Ukrajine za članstvo u narednim danima, prije nego što čelnici EU odluče hoće li Kijevu dodijeliti status službenog kandidata na summitu Europskog vijeća 23.-24. lipnja", kazao je na summitu u Kopenhagenu. 

Zelenski je rekao da se pita zašto neke države članice još uvijek oklijevaju da dopuste Ukrajini da se pridruži i prekinu veze s Rusijom.


15:00 - Ukrajinski dužnosnik u petak je odgovorio na tvrdnju ruskog predsjednika Vladimira Putina da je, poput Petra Velikog, njegova sudbina bila "vratiti i utvrditi" ono što je s pravom pripadalo ruskoj zemlji.

"Putinovo priznanje o oduzimanju zemlje i uspoređivanje s Petrom Velikim dokazuju: nije bilo 'sukoba', samo krvavo zauzimanje zemlje pod izmišljenim izgovorima za genocid nad ljudima", kazao je Mihajlo Podoljak, savjetnik šefa Ureda ukrajinskog predsjednika, poručili su putem Twittera.


14:25 - Finska planira podići novu ogradu na dijelovima granice s Rusijom, nakon ruske invazije na Ukrajinu, doznaje se u petak od vlade. Strahujući da bi Moskva mogla iskoristiti migrante u svrhu političkog pritiska, Helsinki je u četvrtak predložio nacrt amandmana o učvršćivanju ograde na nekim dijelovima granice duge gotovo 1.300 km. Više ovdje. 


13:57 - Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova nazvala je reakciju Velike Britanije, na smrtnu kaznu koju su dobili njezini državljani Aiden Aslin i Shaun Pinner, "histeričnom"

Zakharova je napisala na Telegramu da bi se Velika Britanija trebala žaliti na presudu Narodnoj Republici Donjecku.

Napominjemo, Narodnu Republiku Donjeck priznaje samo Rusija i njezini najbliži saveznici, dok ostatak svijeta taj dio prepoznaje kao dio Ukrajine. 


13:47 - Britanski premijer Boris Johnson "zgrožen" je sa smrtnim kaznama koje su izrečene britanskim državljanima Aidenu Aslinu i Shaunu Pinneru te je naredio ministrima da učine "sve što je u njihovoj moći" kako bi osigurali njihovo oslobađanje, rekao je glasnogovornik britanskog premijera.


13:28 -   Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je da su dvojica britanskih državljana i jedan Marokanac osuđeni na smrt u separatističkoj Narodnoj Republici  jer su činili zločine na teritoriju samoprozvane države.

- U ovom trenutku, suđenja koja ste spomenuli se održavaju temeljem zakonodavstva Republike Donjeck, jer su zločini počinjeni na njihovom teritoriju - kazao je Lavrov novinarima.

Foto: Reuters/PIXSELL


13:10 -   Rusija želi iskoristiti trojicu stranaca, zarobljenih dok su se borili za Ukrajinu i osuđenih na smrt, kao "taoce" da izvrši pritisak na Zapad oko mirovnih pregovora, rekao je u petak visoki ukrajinski dužnosnik.

Vadim Denisenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova, rekao je u petak da će Ukrajina svoj stav o kazni koordinirati s Britanijom, SAD-om i Europskom unijom.

"Suđenje strancima podiže uloge u pregovaračkom procesu Ruske Federacije. Koriste ih kao taoce da izvrše pritisak na svijet oko pregovaračkog procesa", rekao je za nacionalnu televiziju.


12:42 - Hrvat ranjen u Harkivskoj oblasti kao dragovoljac ukrajinske vojske stigao je u Hrvatsku. Njegov prijevoz osiguran je naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva zdravstva, a hospitaliziran je u KB-u Dubrava.

>>> OPŠIRNIJE


12:20 - Bivši glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen kritizirao je u petak odgovor Zapada na rat u Ukrajini, na samitu o demokraciji svoje organizacije Savez demokracija u Kopenhagenu.

Govoreći o ruskoj invaziji na Ukrajinu, Rasmussen je rekao da je "teško vjerovati što se događa". "Zapravo ne bismo trebali biti iznenađeni. Putin nikada nije skrivao put koji je izabrao. Bilo je jasno u njegovim govorima da niječe Ukrajini pravo da postoji", rekao je.

Ubojstva disidenata i političkih protivnika i politička propaganda također su bili dokaz Putinova puta, "a najjasniji je dokaz bila invazija na Krim" 2014. godine, dodao je,.

Rasmussen je kritizirao Zapad što nije dovoljno snažno odgovorio na tu prvu invaziju, nastavljajući biti ovisan o ruskoj nafti i plinu.

"Nismo naučili lekcije iz povijesti. Smirivanje diktatora ne vodi prema miru", rekao je.


11:58 -   Rusija traži slabe točke u ukrajinskoj obrani u blizini rijeke Sjeverni Donjec u istočnoj Ukrajini, rekao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Motuzyanyk.

Rekao je na nacionalnoj televiziji da ruske snage nisu odustale od pokušaja pokretanja operacija na tom području.

“Strateški cilj Rusije je potpuno uništenje Ukrajine. Ne daju nam da živimo u miru. Ruska Federacija želi potpuno uništiti ukrajinsku državnost i postaviti vladu koju može kontrolirati”, rekao je Motuzyanyk.

Foto: Reuters/PIXSELL


11:39 -  Sjedišnjica teritorijalne obrane samoprozvane Narodne Republike Donjeck objavila je da je jedan civil ranjen u ukrajinskom granatiranju u Makkivku.

U statusu objavljenom u Telegramu navodi se da "topništvo koje su dale države članice NATO-a nastavlja se koristiti u borbi protiv civilne populacije Donbasa". Ove tvrdnje nisu neovisno potvrđene.


11:30 -  Rusko Ministarstvo obrane objavilo je svoj dnevni operativni izvještaj. Tvrde da su ruski projektili uništili opremu ukrajinskih zračnih snaga na vojnom aerodromu Dnjepar. Tvrde da su oborili jedan Su-25 i jedan MiG-29, kao i pet ukrajinskih drona. Ubijeno je više od 500 ukrajinskih boraca te uništeno 11 skladišta raketnog i topničkog oružja, streljiva i goriva.

Napominjemo, njihove tvrdnje nisu neovisno potvrđene.


10:30 -  Guverner regije Luhansk Serhij Haidai tvrdi da su ukrajinske oružane snage uništile lokalnu bazu ruske plaćeničke grupe Wagner u okupiranoj Kadiivki u regiji Luhansk. Haidai tvrdi da je napad preživio samo jedan ruski vojnik, prenosi ukrajinski protal The Kyiv Independent.

 

Napominjemo, njegove tvrdnje nisu neovisno potvrđene.

Američki obavještajci objavili su u oružju da je u Ukrajinu poslano oko 1000 pripadnika grupe Wagner. Njih se smatra i privatnom vojskom ruskog predsjednika Vladimira Putina.


10:09 -   Ukrajinske snage drže svoje položaje u gradu Sjeverodonecku suočene s granatiranjem i ruskim postrojbama protiv kojih se vode ulične borbe, kazali su dužnosnici, dok Rusija pokušava zauzeti ključni grad za kontrolu nad istočnom Ukrajinom, piše Reuters.

Sjevjerodoneck i Lisičansk na suprotnoj strani rijeke Donec zadnja su mjesta pod ukrajinskom kontrolom u luhanskoj oblasti, čije je zauzimanje jedan od ključnih ruskih ratnih ciljeva.

Tajnik ukrajinskog vijeća sigurnosti i obrane Oleksij Danilov rekao je u četvrtak da je situacija u Sjeverodonecku "izuzetno komplicirana" i da su ruske snage usredotočile svu svoju silu na to područje.

"Oni ne štede svoje ljude, oni samo šalju ljude kao topovsko meso... oni danonoćno granatiraju našu vojsku", rekao je Danilov u intervjuu za Reuters.


10:05 -  Zbog ruske invazije na Ukrajine stanovnici Rusije trpe mnoge posljedice, a jedna od zvučnijih bila je povlačenje brojnih lanaca brze hrane, među kojima je i McDonalds. Pristup omiljenim hamburgerima Rusima je bio ukinut još u ožujku, no nakon što je McDonalds objavio da se povlači iz Rusije zauvijek, bilo je očito da netko treba 'popuniti' tu rupu na tržištu.

>>> OPŠIRNIJE


9:54 -  Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss najavila je da će razgovarat s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom o smrtnoj presudi na koju su osuđena dvojica britanskih državljana Aidenu Aslinu i Shaunu Pinneru jer su se borili u ukrajinskoj vojsci.

Truss je već ranije nazvala presudu 'sramotnom' inzistirajući da apsolutno 'nije legitimna'.

 


9:39 -  Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ustvrdio je da su ukrajinske snage imale određene uspjehe u jugoistočnoj regiji Zaporižja, te na sjeveru kod Harkiva.

"Imamo dobre vijesti u regiji Zaporižje gdje je moguće osujetiti planove okupatora. Postupno napredujemo u regiji Harkiv. Držimo obranu na osovini Mikolajva", kazao je Zelenski.

Naveo je da ukrajinske snage su pod stalnim napadima u Sjevjerodonecku, te da se to razvija u najtežu borbu do sada.

"Sjevjerodoneck, Lysychansk i drugi gradovi Donbasa, koje okupatori sada smatraju primarnim ciljevima, i dalje stoje”, kaže ukrajinski predsjednik.

Photo: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS, ilustracija


9:09 -  Obitelj zarobljenog britanskog državljanina Aidena Aslina, koji je osuđen na smrt od strane separatičkih vlasti u Donjesku, oglasila se priopćenjem.

"Čuli smo vijesti iz Donjecka i treba nam malo vremena da sve shvatimo. Volimo Aidena svim svojim srcem. On i Shaun kao pripadnici ukrajinskih oružanih snaga trebali bi se tretirati s poštovanjem kao i svaki drugi ratni zarobljenik.

Oni nisu i niti su bili plaćenici.

Nadamo se da će ova kazna biti poništena i molimo vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine da učine sve što je u njihovoj moći da nam se sigurno vrate i to uskoro", navela je obitelj zarobljenog Britanca.


9:00 -  Britanski parlamentarac Robert Jenrick opisao je smrtnu kaznu na koju su osuđena dvojica britanskih državljana Aiden Aslin i Shaun Pinner kao 'ratni zločin'. Smatra da jedina osoba koja može razriješiti tu situaciju je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ovo je posve nečuvena situacija. Oni nisu plaćeni. Oni su britanski državljani koji su iz osobnih razloga živjeli u Ukrajini prije invazije Vladimira Putina. Pridružili su se kako bi služili u Ukrajinskim oružanim snagama, bili su zarobljeni i prema njima bi se trebalo postupati kao prema ratnim zarobljenicima, što znači da se o njima brinu na odgovarajući način i da se vrate u Ukrajinu što je prije moguće. Umjesto toga, poslani su na suđenje i osuđeni na smrt", kazao je Jenrick.


8:30 -  Britansko Ministarstvo obrane objavilo je najnovije obavještajne podatke.

"Rusija se muči s pružanjem osnovnih javnih usluga stanovništvu na teritoriju pod ruskom okupacijom. Pristup pitkoj vodi je nekonzistentan, a nastavljaju se veliki poremećaji u korištenju telefonskih i internetskih usluga. Vjerojatno je kritična nestašica lijekova u Hersonu, dok Mariupolju prijeti velika epidemija kolere. Od svibnja zabilježeni su izolirani slučajevi kolere.

Medicinske usluge u Mariupolju vjerojatno su već blizu kolapsa, a epidemija kolere će to dodatno pogoršati", tvrde Britanci.


7:14 -  Zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je da Ukrajina gubi od Rusije na prvoj crti bojišnice i da se od sada gotovo isključivo oslanja na oružje sa Zapada.

"Ovo je sada topnički rat", rekao je Vadim Skibitsky, zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe i dodao :"O budućnosti će se sada odlučivati o linijama fronte, a mi gubimo u smislu topništva"

"Ukrajina ima jedan topnik na 10 do 15 ruskih topnika. Naši zapadni partneri dali su nam oko 10% onoga što imaju", navodi i objašnjava kako Ukrajina koristi 5.000 do 6.000 topničkih metaka dnevno.

REUTERS/Gleb Garanich Photo: GLEB GARANICH/REUTERS
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS, ilustracija


6:10 -  Rusija ostvaruje neznatne dobitke sjeverno od Slavjanska, vjerojatno će se suočiti s poteškoćama u napadu na grad, tvrdi Institut za proučavanje rata. Institut je priopćio da bi ruske trupe mogle imati poteškoća u napadu na grad jer će se vjerojatno suočiti s taktičkim izazovima prijelaskom rijeke Sjeverni Donjec.

 


6:07 - Kanada je zamrznula i blokirala imovinu ruskih državljana u vrijednosti većoj od 310 milijuna dolara.  Riječ je o imovini ruskih državljana koji su pod sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu, navodi se na njihovoj službenoj stranici.


6:00 -  Suradnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podolyak rekao je za BBC da svakog dana na prvoj crti bojišnice gine između 100 i 200 ukrajinskih vojnika.

Podolyak je rekao da su Ukrajini potrebne stotine topničkih sustava kako bi se izjednačili s Rusijom u istočnoj regiji Donbasa. Objasnio je i kako Kijev nije spreman za nastavak mirovnih pregovora s Moskvom.

Komentara 147

DU
Deleted user
08:09 10.06.2022.

Je li ovo google translete ili🙄

AR
admin_ruski_placenik_6
22:16 16.06.2022.

Administrator proruski plaćenik (nadležne službe trebaju to istražiti) masovno briše komentare koji nisu proruski. Ovdje je obrisao 99% takvih komentara.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
09:33 11.06.2022.

Rusija nece imat dobrovoljaca za rat ili tzv "Specijalnu Operaciju" I oni ratnici iz Sirije...o njima ni traga ni glasa. Mozda ima nade za Putina da svi ti nasi putinovci stavu z na celo i za Ukrajinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije