Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100.000 posjetitelja

Marihuana, kokain, ketamin... Policija objavila što je zaplijenila kod partijanera na Ultri

Split: Atmosfera prve večeri Ultra Europe Festivala
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/9
10.07.2023.
u 10:56

Ukupno su privedene 264 osobe, od čega 85 Hrvata i 178 stranih državljana, a naplaćeno je 171.000 eura novčanih kazni.

Završilo je još jedno izdanje Ultre na kojemu su službenici splitske policije imali mnogo posla, no ne i ozbiljne intervencije. Većinom su se bavili krađama i preprodavateljima droge, navode u službenom priopćenju. Na trodnevnom festivalu okupilo se oko 100.000 posjetitelja, a njihovu je sigurnost osiguravalo 260 policajaca.

Iz PU splitsko-dalmatinske navode da nisu zabilježena teška kaznena djela, a terenskim radom pronašli su počinitelja serije krađa lančića. Osim njega, zabilježeno je i više individualnih slučajeva krađa nakita i mobitela.

Najviše je ipak bilo kaznenih prijava preprodavača droge, a realizirana su tri istraživanja u području suzbijanja zlouporabe droga. U utorak 4. srpnja 21-godišnjaku je oduzeto 1430 grama marihuane, a dan kasnije u Zračnoj luci Split uhićena su dvojica državljana Velike Britanije u čijoj je prtljazi pronađeno 6,8g kokaina, 13,1g ketamina, 23,8g kokaina, 15,2g MDMA-e, 100 tableta ecstasyja te 14,8 grama halucinogenih gljiva. Isti dan, 5. srpnja, u Solinu je 33-godišnjoj ženi oduzeto gotovo 230g amfetamina te 20,44g marihuane.

Od petka do nedjelje još devet osoba spriječeno je u naumu preprodaje droge te su kazneno prijavljeni. Ukupno im je oduzeto 721 tableta ecstasyja, 1215g kokaina, 35g amfetamina, 130g marihuane, 17g kokaina, 4,5g MDMA-e, 4,6g hašiša, 22g halucinogenih gljiva, tri stabljike konoplje, tri posude s podlogom za rast halucinogenih gljiva te digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj su otkriveni tragovi amfetamina. Pri tome je kriminalističko istraživanje dovršeno nad pet stranih državljana.

POVEZANI ČLANCI:

U vezi krađe lančića, policijski su službenici brzom reakcijom iste večeri kada su krađe prijavljene uhitili četiri strana državljanina, dva 24-godišnjaka, 23-godišnjaka i 20-godišnjaka, porijeklom iz Italije. Istraživanjem je utvrđeno da su u noći sa 7. na 8. srpnja oštetili 10 osoba trganjem lančića s vrata. Policija je na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašla dio otuđenog nakita, a strani su državljani predani pritvorskom nadzorniku.

Istraživanje je provedeno i nad 34-godišnjim državljaninom Italije za kojeg su utvrđene osnovane sumnje da je ostvario obilježja djela Teška krađa.

Ukupno su privedene 264 osobe, od čega 85 Hrvata i 178 stranih državljana, a naplaćeno je 171.000 eura novčanih kazni.

Ključnim za realizaciju ove uspješne sigurnosne operacije držimo funkcionalan partnerski odnos Policijske uprave splitsko dalmatinske i dionika odgovornosti iz redova organizatora, redarske službe i operatera video nadzora, žurnih službi, institucija na lokalnoj i regionalnoj razini, medija te posebno građana, koji su i ovom prilikom pokazali kako svako od nas ponašajući se u skladu s manirama dobrog domaćina, osobno pomaže upravljati sigurnom turističkom destinacijom, naglašavaju iz PU splitsko-dalmatinske.

GALERIJA Mladi partijaneri okupirali Split

Split: Atmosfera prve večeri Ultra Europe Festivala
1/30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije