VLAST NIJE REAGIRALA

Umirovljenik iz Italije uzaludno se žalio na rupu na cesti: Sam ju je popravio pa dobio kaznu

Zagreb: Zbog rupe koja se otvorila, cesta na Malešnici je zatvorena za promet
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
16.05.2023.
u 12:43

Umirovljenik Claudio Trenta zbog svog je postupka dobio veliku podršku Talijana

Umirovljenik Claudio Trenta iz Barlassine, u pokrajini Monza odlučio je na svoju ruku popraviti rupu na cesti. Riječ je o rupi dubine 30 centimetara nasred pješačkog prijelaza. Zbog toga je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 882 eura, a kazna se smanjuje za 200 eura ako je plati u roku pet dana od obavijesti. 

Umirovljenik je na problem rupe ukazao lokalnoj vlasti, ali oni nisu reagirali. Također, dobio je pisma od policije u kojima stoji da je o optužen za kršenje zakona o cestama, a razlog kazne je obavljanje potencijalno opasnog posla u javnom prostoru bez dozvole. Trenta je za Corriere della Sera objasnio da je tri mjeseca slao slike rupe i molbu za popravak na mail adrese općine, tehničkog ureda i policije, ali nikada nije bilo odgovora.

Mislio je da će silne slike pomoći u požurivanju popravka, ali nakon tjedan dana rupe i dalje nisu bile popravljene. Trenta je zbog svog postupka dobio veliku podršku Talijana. Također, kratko je komentirao da on neće platiti ovu kaznu jer je on zatvorio rupu koja je predstavljala problem, odnosno nije kriv za nered na cesti. Smatra da ga vlast naplaćivanjem kazne želi naučiti pameti te da mu se rugaju. 

VIDEO Psić nakon tornada zaglavio ispod kuće, pa krenuo jaukati: Pomoć došla iz neočekivanog izvora

Komentara 3

ZI
ziva__istina
17:21 16.05.2023.

Jel i tamo HDZ na vlasti?

UM
umberto11
19:18 16.05.2023.

Možete zamislit kakvo je onda stanje na jugu Italije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije