Una je hrvatska rijeka koju je dobar dio Hrvatske zaboravio, ali Hrvatska su, srećom, i hrabre mudre žene iz Srba i Donje Suvaje

storyeditor/2024-08-22/darinka.jpg
Branimir Pofuk
25.08.2024. u 19:07

Akcija koja je krenula od Udruge Una Srb trebala bi postati ne samo nadahnuće nego i ogledni primjer kako se suprotstaviti sistemu. Jer nikada se takvi bahati investitori i poduzetnici ne upuštaju u takve sumnjive poslove bez podrške sistema.

Ključne riječi

Komentara 2

BJ
bjmaro
19:24 25.08.2024.

Gosp. Pofuk bi bio slobodan reci da su tijekom nekoliko desetljeća nestali i Hrvati uz UNU i brojne katoličke župe ostale su bez župljana . Šteta sto to nikoga ne zanima . Drugim riječima Una je sinonim stradanja hrvatskog naroda

MM
MMarko657
09:39 26.08.2024.

Dva su osnovna elementa demokracije: sloboda, biranja i izjašnjavanja te definirani regulatorni sustav koji jamči jednakost odnosa u zajednici. U ovom slučaju je lijepo da se prvi element ostvarije i štiti. S druge strane se ovakvim subjektivnim i bezsadržajnim pamfletima gazi regulatorni okvir: netko je izdao građevinsku dozvolu, netko je izdao rješenje o utjecaju zahvata na okoliš, oba su dokumenta važeća i važeća su s nekim obrazloženjima i vjerojatno ograničenjima. Dakle ili bi se netko trebao pozabaviti osobama koje su izdavanjem dozvola i rješenja obezvrijedile funkcionalan regulatorni okvir (dakle netko treba biti uhapšen) ili je netko donio nefunkcionalan regualtorni okvir (netko treba biti smijenjen i neizabran na idućim izborima), ili je zahvat sa svojim mjerama proisteklim iz procjene utjecaja na okoliš u redu i površni autori pamfleta bi trebal biti nazvani pravim imenom: Ostrašćeni (možda i korumpirani) Agitatori Bez Sadržaja. Trebalo osvijestiti da površno i ostrašćeno i zagovaranje nečega s visine samoproglašene mudrosti i moralne nadmoći, redovito polučuje suprotan efekt i radi veću štetu onome što se zagovara nego što to rade oni na drugoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije