DOM & VRT

Unatoč lošoj sezoni vrt im je pun plodova. Evo kako su uspjeli!

'SPECIJAL DOM I VRT  27.09.2013., Jastrebarsko - Permakulturno imanje Karmele i Miroslava Kisa u okolici Jastrebarskog Photo: Davor Visnjic/ PIXSELL'
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/7
12.10.2013.
u 14:45

Kad ih pitate da ukratko objasne što je permakultura, reći će da je to kopiranje načela prirode.

Kad ih pitate da ukratko objasne što je permakultura, reći će da je to kopiranje načela prirode.

 

– Kombiniramo život onako kako to radi priroda, od nje uzimamo samo viškove, sve drugo ostavljamo. Nema otpada, a najvažnija je suradnja među živim bićima. Poštujemo sve oblike života pa čak i korov – objašnjavaju Karmela i Miroslav Kiš. Sve je krenulo nakon odluke o promjeni načina života i prehrane.

 

– U našem vrtu uzgajamo 80 posto hrane koju jedemo – kaže M. Kiš. S permakulturom su počeli u Istri, a prije dvije godine preselili su se u vrt u okolici Jastrebarskog. I to preseljenje zahtijevalo je neke promjene u navikama i načinima sadnje, jer u permakulturi nikad se ne mijenja krajolik, već se njemu treba prilagoditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije