Donacija UNICEF-a

Iz Kopenhagen stigle četiri tone medicinskih maski, rukavica, odijela...

Foto: UNICEF
1/6
30.03.2020.
u 23:12

Iz UNICEF-a pozivaju tvrtke i građane da se priključe donacijama za nabavu respiratora i druge medicinske opreme

Danas je u Zagreb stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu dostavljeno je četiri tone opreme koja uključuje 30 000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3), 30 000 zaštitnih rukavica, 18 000 zaštitnih odijela, kuta i pregača, 4 000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada, 2 500 tisuće zaštitnih kapa te 130 pari zaštitnih gumenih čizama.

Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju  i svojim donacijama. Sakupljenim novcem nabavljat će se respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente, zaštitna oprema za zdravstvene radnike, sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine itd. Uz nabavu opreme UNICEF će pokrenuti i programske aktivnosti kojima će osiguravati provjerene informacije i stručne smjernice kako bi pomogao u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga, te podržati usluge socijalne zaštite i  psihosocijalne pomoći najranjivijoj djeci i obiteljima, te održavanje školovanja na daljinu. 

- Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost - poruka je  Regine Castillo, predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. 

Svi koji žele mogu se pridružiti svojom donacijom na sljedeće načine: na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ i uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989.

Komentara 2

CR
Croslider
17:58 30.03.2020.

Pa Jucer su dobili 4 tona opreme iz Kine

RA
Rad
17:50 30.03.2020.

Gledam upravo austrijsku R9 Tv, nevjerojatno velike količine donacija u vidu maski i ostale opreme dobivaju, od Kineza i Tajvana, velik broj kutija. Ne znam što naši čekaju, tko treba kontaktirat kinesko veleposlanstvo, kinesku gospodarsku komoru isl. da se ii nama donira dovoljne količine, kako bi svaki građanin dobio najmanje 30 komada maski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije