Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Upaljen narančasti meteoalarm u dijelu zemlje: Očekuju se kiša i grmljavina, u prekidu trajektne linije

Olujno jugo u Splitu, more se izlilo na obalu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
23.02.2024.
u 08:15

U većem dijelu zemlje upaljen je i meteoalarm pa je tako za dio obale izdano narančasto upozorenje DHMZ-a zbog vjetra s udarima do 95 km/h.

Pretežno oblačno povremeno s kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj petak. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice se očekuje obilna kiša, krajem dana praćena grmljavinom, dok se najmanje kiše očekuje na istoku zemlje. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, ponajprije u gorskim predjelima s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16°C.

U većem dijelu zemlje upaljen je i meteoalarm pa je tako za dio obale izdano narančasto upozorenje DHMZ-a zbog vjetra s udarima do 95 km/h. U kninskoj regiji i južnoj Dalmaciji upaljen je žuti meteoalarm te se očekuje i kiša, a jak vjetar očekuje se i u karlovačkoj regiji. Nešto stabilnije vrijeme očekuje se u subotu pa će tako žuto upozorenje biti izdano samo za obalu. 

Foto: DHMZ

>> FOTO Pogledajte kako je Zagreb izgledao prije 10 godina

Olujno jugo u Splitu, more se izlilo na obalu
1/32

HAK upozorava vozače da su kolnici mjestimice skliski i mokri te ih upozoravaju da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti. Od jutra su prekinute i poneke trajektne i katamaranske linije:

  • trajektne linije: Lopar – Valbiska, Gaženica – Bršanj (Iž), Gaženica – Kosirača – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj, Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ;
  • katamaranske linije: Zadar – Iž – Rava, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Molat, Ubli – Korčula – Dubrovnik, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Novalja – Rab – Rijeka, Pula – Zadar;
  • brodske linije: Komiža – Biševo, Ilovik – Mrtvaška, Mali Lošinj – Unije – Susak, Zadar – Preko.

POVEZANI ČLANCI:

Izmjene u redu plovidbe:

  • od 9:30 brodska linija Vrgada – Pakoštane – Biograd plovi bez pristajanja u Pakoštane, a prema plovidbenom redu za Biograd

Komentara 1

MO
montello
09:41 23.02.2024.

kiša ce biti cijeli vikend nista kišobran i setnja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije