Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica u srijedu

Urušio se dio krova Saborske palače, a Banski dvori statički su u redu

Potres oštetio zgradu Vlade
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/12
22.03.2020.
u 18:17

Zgrada ima manja oštećenja, a statički je u redu, kažu iz Vlade za Banske dvore.

Saborska palača, zgrada u kojoj zasjeda Hrvatski sabor na Gornjem gradu znatno je oštećena u potresima koji su u nedjelju pogodili Zagreb.

Zgrada ima znatna oštećenja, urušio se dio krova, oštećeni su dimnjaci, potvrdili su iz Hrvatskog sabora ističući da u zgradu nitko ne može ući dok to ne odobre statičari.  U zgradi su isključeni struja, voda i plin.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog činjenice da je vikend i da Sabor ne zasjeda, u zgradi je vrlo malo osoblja, samo djelatnici saborske straže. 

A Vlada je objavila fotografije na kojima se vide oštećenja Banskih dvora. Zgrada ima manja oštećenja, a statički je u redu, kažu iz Vlade.

Potres oštetio zgradu Vlade
1/8

Dodajmo kako će Hrvatski sabor nastavit održavati sjednicu u srijedu. S obzirom na to da je zgrada Hrvatskoga sabora znatno oštećena u potresu, Sabor će nastaviti zasjedati u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Rezultat je to dogovora predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i tajnika Sabora Davora Orlovića s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Dragom Prgometom. 

Hrvatski sabor zbog epidemije koronavirusa radit će sukladno uvedenim strogim mjerama zaštite, tako da u raspravama mogu biti najviše po dva predstavnika svakog od 14 zastupničkih klubova, dakle najviše 28 zastupnika, uz strogo poštivanje propisane udaljenosti i mjera dezinfekcije. Svakog radnog dana raspravit će se najviše dvije točke, a odbori će raditi telefonski ili mailom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije