PROPAO KAT ZGRADE

U urušavanju hotela u Njemačkoj jedna osoba poginula: Spasioci izvlače zarobljene, spašen i dječak

Hotel partially collapsed
Foto: Harald Tittel/DPA
1/11
Autori: vecernji.hr, Hina
07.08.2024.
u 09:51

U tijeku su operacije spašavanja na mjestu nesreće, u mjestu Krov u Mosellu, oko 100 kilometara zapadno od Frankfurta

Jedna je osoba pronađena mrtva, a osam je ostalo zarobljeno ispod ruševina nakon što se sinoć djelomično urušio hotel u njemačkoj pokrajini Rheinland-Pfalz, priopćila je policija u srijedu ujutro. Među zarobljenima neki su teško ozlijeđeni, rekla je policija. U tijeku su operacije spašavanja na mjestu nesreće, u mjestu Kröv u Mosellu, oko 100 kilometara zapadno od Frankfurta. "Nekoliko ljudi uspjelo je samostalno napustiti zgradu i o njima se brinu hitne službe", rekla je policija.

Hotel partially collapsed
1/7

Bild je izvijestio kako su u jutarnjim satima iz ruševina izvučeni prvi ozlijeđeni, a među njima je i malodobni dječak kojeg su spasioci locirali sinoć. Dječak je bio omotan dekom, a kada su ga izvlačili van bio je budan i činio se dobrog zdravlja. Snimke s mjesta urušavanja pokazuju spasioce kako iznose i jednog muškarca, koji je imao kacigu na glavi, kao i ženu i umirovljenika nakon toga. 

Fotografije s mjesta događaja pokazuju da su se dijelovi višekatnice urušili, a na tlu su ostaci betona. Javna mreža SWR izvijestila je da vatrogasci isprva nisu mogli ući u zgradu zbog opasnosti od urušavanja. Susjedne su zgrade evakuirane zbog straha da bi se zgrada mogla dodatno urušiti. Zasad nije jasno što je uzrokovalo nesreću u utorak navečer.

U zgradi se u vrijeme urušavanja nalazilo ukupno 15 osoba, a njih petero uspjelo je samostalno izaći van. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije