TEHNIČKI PROBLEMI

'Ovaj je intervju prava katastrofa!' Utjecajni američki medij žestoko kritizirao Muska i Trumpa

FILE PHOTO: U.S. President Trump attends launch of SpaceX Falcon 9 rocket at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS
1/4
Autori: Paula Hađur, Hina
13.08.2024.
u 08:50

Intervju je bio zakazan za 2 sata ujutro po hrvatskom vremenu, odnosno u 20 sati po vremenu na istočnoj obali SAD-a, ali nakon što se prijavilo nešto više od 100,000 korisnika, došlo je do tehničkih problema zbog kojih je sve kasnilo

'Trump brbljao, frfljanjem se provlačio kroz intervju s Elonom Muskom. Bila je to čista katastrofa', naslov je američkog USA Today nakon intervjua koji je milijarder Elon Musk odradio s republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom. Intervju je uvelike bio obilježen tehničkim problemima zbog kojih je kasnio 40 minuta. Američki medij vrlo je jasno kritizirao u ovome sam intervju koji se prenosio preko X-a, bivšeg Twittera kojeg je preuzeo Musk. 

Međutim, ovakav format već je jednom loše prošao kada je guverner Floride Ron DeSantis pokrenuo svoju predsjedničku kampanju, i kada je također bilo problema. USA Today zbog toga je komentirao i kako Elon Musk, iako se ''voli maziti s desničarskim idiotima'', sigurno dobar u tome da desničarski političari ''izgledaju glupi''. Inače, intervju je bio zakazan za 2 sata ujutro po hrvatskom vremenu, odnosno u 20 sati po vremenu na istočnoj obali SAD-a, ali nakon što se prijavilo nešto više od 100,000 korisnika došlo je do tehničkih problema zbog kojih je sve kasnilo.

"Čini se kako se radi o masovnom DDOS napadu na X. Radimo na tome da ga ugasimo. U najgorem slučaju, krenut ćemo s manjim brojem slušatelja uživo i zatim emitirati neuređenu snimku odmah po završetku", objavio je Musk tijekom otklanjanja problema dodavši kako je tijekom priprema njegova platforma mogla podržati oko osam milijuna istodobnih prijava. Kada je intervju napokon započeo, brojač prijavljenih na X-u pokazivao je 1.3 milijuna prijava, a bivši je predsjednik na trenutke zvučao kao da šuška pa su neki od slušatelja komentirali da zvuči kao lik iz crtića, dok su drugi sugerirali kako bi se moglo raditi o kompresiji zvuka.

Međutim, USA Today navodi kako je Trump pokušao ovim intervjuom doprijeti do šireg biračkog tijela, nakon uzleta kandidatkinje demokrata Kamale Harris, ali i nastupa njegova kandidata za zamjenika JD Vancea, no smatra kako bi to bilo relativno beskorisno čak i da nije bilo tehničkih problema. 

POVEZANI ČLANCI:

– Međutim, online intervju prošao je s više problema. Korisnici X eksplodirali su ili od frustracije ili od smijeha dok je planirano vrijeme početka prolazilo, a ničemu se nije moglo pristupiti. Trebalo je više od 40 minuta prije nego što je intervju mogao započeti i prije nego što ga je itko mogao čuti. Bio je to amaterski sat, posljednja stvar koja je bila potrebna kampanji koja se bori za projiciranje kompetentnosti – navodi medij. 

Musk, najbogatija osoba na svijetu, koji je uoči izbora 2020. godine podržavao aktualnog predsjednika, demokrata Joea Bidena, u međuvremenu je prešao u Trumpov tabor te je uvodni dio "razgovora" posvetio hvaleći Trumpovu "hrabrost" tijekom pokušaja atentata na njega 13. srpnja u Butleru u saveznoj državi Pennsylvaniji kada ga je metak pogodio u uho. Trump je uzvratio da se namjerava vratiti u Butler na predizborni skup u završnici kampanje u listopadu. Medij navodi i kako intervju nije bio ništa bolji niti kada je započeo. Spomenuo se i način na koji je Trump izgovarao riječi, nazivajući ga ''rasističkim Patkom Darkom''. 

>> VIDEO Trump i Biden raspravljali o golfu: On ne može toliko udariti lopticu

U nastavku je Trump ponovio svoje brojne pretjerane tvrdnje poput one kako Rusija ne bi napala Ukrajinu da je on ostao na dužnosti predsjednika, hvalio je ruskog predsjednika Vladimira Putina, kineskog predsjednika Xija Jinpinga i vođu Sjeverne Koreje Kima Jong Una, redom autoritativne vlastodršce, rekavši kako su oni "vrh".  

Komentara 13

LU
Ludileptir
11:13 13.08.2024.

Na kraju će trumpovi maga moroni kupovat muskove tesle na struju.. haha.. a gdje je ono drill baby drill, diesel, v8, ovo ono... jedva čekam da vidim rednecks kako se kurche sa pick up na struju, jer ako im to kaže njihov führer, oni će to morat poslušat..haha

FU
Fusnota
09:56 13.08.2024.

Trump ostao jedini pelenaš u utrci za predsjednika, neka bolji pobijedi

DM
D'Mich
12:51 13.08.2024.

je li Trump zagovornik elektro vozila ili ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije