ZAPOŠLJAVANJE U HEP-U

AUDIO USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg direktora u HEP Toplinarstvu Ivice Martineka

14.09.2013., Zagreb - Zgrada HEP-a u ulici Grada Vukovara 37. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
09.02.2017.
u 10:11

U prosincu je Večernji list objavio ekskluzivnu audio snimku na kojoj se čuje kako Martinek direktoru Pogona posebne toplane Mariju Marjanoviću govori koga mora zaposliti

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv bivšeg direktora u HEP Toplinarstvu Ivice Martineka zbog trgovanja utjecajem. 

U prosincu je Večernji list objavio ekskluzivnu audio snimku na kojoj se čuje kako Martinek direktoru Pogona posebne toplane Mariju Marjanoviću govori koga mora zaposliti

Priopćenje USKOK-a o podizanju optužnice prenosimo u cijelosti: 

"Optužnicom se okrivljeniku, kao odgovornoj osobi jednog trgovačkog društva, stavlja na teret da je, od početka studenoga do 7. prosinca 2016., u Zagrebu, nakon što je 10. listopada 2016. objavljen oglas za jedno radno mjesto, koristeći se autoritetom svoga položaja, od podređene mu osobe i člana Komisije za zapošljavanje zatražio da se zaposli osoba koju je on predložio. 

Osoba od koje je traženo zapošljavanje upozorila je okrivljenika da bi to predstavljalo kršenje zakona jer prednost pri zapošljavanju imaju nezaposleni hrvatski branitelji, no okrivljenik mu je rekao da bez obzira na navedeno mora zaposliti osobu koju on predlaže te neka pripremi pitanja i odgovore koji će se predati toj osobi kako bi se pripremila i tako ostvarila prednost u odnosu na druge kandidate. Nakon što je podređeni odbio ispuniti zahtjeve okrivljenika, Komisija za zapošljavanje obavila je razgovore s kandidatima koji su ušli u uži izbor, a član Komisije od kojega je traženo zapošljavanje predočio je okrivljeniku stav Komisije prema kojemu se, sukladno zadovoljenim kriterijima i zakonskim propisima, treba zaposliti nezaposleni hrvatski branitelj a ne osoba koju on predlaže. 

Potom je okrivljenik ponovno zatražio da se zaposli osoba koju on predlaže opravdavajući svoj zahtjev neistinitim tvrdnjama da se radi o nećaku predsjednika Uprave trgovačkog društva te ističući da bez obzira na kršenje zakona navedeno mora biti provedeno", stoji u priopćenju USKOK-a. 

OVDJE POSLUŠAJTE SNIMKU PRVOG DIJELA RAZGOVORA

OVDJE POSLUŠAJTE SNIMKU DRUGOG DIJELA RAZGOVORA

>> EKSKLUZIVNA SNIMKA Direktor u HEP-u tražio da zaposle rođaka iako je po zakonu branitelj imao prednost

Ključne riječi

Komentara 4

JK
ja-kan
10:59 09.02.2017.

Ne shvacam zasto Plenkovic jos nije smijenio Vrdoljakove HNS-ovce iz HEP-a.

FA
Fake
11:30 09.02.2017.

Neizlječiva bolest partije,nikako da priznaju kriminal u vlastitim redovima.Odmah prebacuju lopticu.Valjda je i to dio Plana 21.

TM
tony_montana
10:21 09.02.2017.

ajmo u karton vinjaka da je taj lik postavljen od crvenih vragova!? sada je čistiona, ne pita se, domoljubi su to, jer ima još bosanaca koji će završiti fakultete u banjalukama i mostarima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije