sumnja na trgovanje utjecajem

USKOK pokrenuo istragu protiv Božidara Longina, župana Zadarske županije

Zadar: Dodjela ugovora za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
06.10.2023.
u 18:26

USKOK pojašnjava kako se sumnja da je okrivljenik na Istu iskoristio svoju funkciju s ciljem da si osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao

Pokrenuta je istraga protiv župana Zadarske županije, Božidara Longina. Naime, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Kako USKOK pojašnjava u svom priopćenju, sumnja se da je Longin iskoristio svoju funkciju se ciljem da si osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu. Sve se dogodilo ljetos, početkom rujna, na otoku Isu. 

VEZANI ČLANCI:

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti: 

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik na otoku Istu, 9. rujna 2023. iskoristio funkciju župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar (dalje: ŽLU), s ciljem da si osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao. Naime, okrivljenik je 8. rujna 2023. vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi do 10. rujna 2023. godine. Kada je 9. rujna 2023. lučki redar okrivljeniku na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, okrivljenik je znajući da se sukladno Odluci o visini lučkih pristojbi i lučkih naknada ŽLU korištenje veza naplaćuje, lučkog redara pitao: 'Zašto ti meni naplaćuješ?'. Lučki redar mu je odgovorio da on ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU, na što je okrivljenik naglasio da je on šef ravnatelju te rekao lučkom redaru da račun stornira. Zbog autoriteta koji okrivljenik ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegovog poslodavca, lučki redar je račun stornirao", navodi USKOK. 

VIDEO Zbog ometanja suđenja, Filip Zavadlav na neko vrijeme ispraćen je iz sudnice

Komentara 6

DU
Deleted user
21:35 06.10.2023.

Ak mu je stalo do 50 eura onda je stvarno jad.Inače gospon Longin je satnik a nije vidio ni desetinu u ratu kamoli satniju.Kao vojni policajac se šetao Zadrom kroz rat.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:17 02.01.2024.

Jadno od župana. Ali istina je i da kada drugovi čine slično ili 1000x gore kao Milanović koji zloupotrebljava svoju poziciju za privatne derneke kršeći sve propise i pravila tada nema reakcija. Rekoh, od župana je ovo baš jadno i zaslužio je kaznu ali drugima se gleda kroz prste iako čine prave stete društvu i nikome ništa jer su članovi lijevih organizacija.

AN
angelstorm21
22:29 06.10.2023.

Orjunaška gamad i mediji bi linčovali čovjeka za 50 Eura i to župana na kojem se iživljavao jedan komunalac bez imalo poštovanja. Ta gamad ne dira komunjarske kriminalca poput slučajnog koji su u 4 godine opljačkali državu za 100 milijardi kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije