nakon prometne nesreće

VIDEO Dekanić pred kamerama podnio ostavku, a zatim se pokupio. Nije odgovarao na pitanja novinara

Vukovar: Župan Damir Dekanić dao je izjavu medijima nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
20.06.2024.
u 14:07

Kako navodi policija, Dekanić je u krvi imao 0,84 promila alkohola. Za razliku od prometne nesreće u kojoj je sudjelovao prije dvije godine, kada je vozio službeni automobil, Dekanić je ovaj put u prometnoj nesreći sudjelovao privatnim vozilom

U srijedu u večernjim satima na vinkovačkoj obilaznici dogodila se prometna nesreća koju je, prema današnjem policijskom izvješću, skrivio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, koji je vozio pod utjecajem alkohola. U izvješću se navodi da je Dekanić udario u stražnji kraj automobila ispred njegovoga kada nije uspio na vrijeme zakočiti te je tako prouzročio lančani sudar.

"Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio neko drugi, ali sam jedan od onih koji je sudjelovao u njoj", rekao je Dekanić sinoć za 24sata, a istaknuo je i da nije bio pod utjecajem alkohola. O svemu se u četvrtak popodne oglasio i HDZ. "S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti", najavili su iz stranke.

S obzirom na to da je policija danas objavila da je Dekanić kriv za sudar i da je bio pod utjecajem alkohola, župan za medije komentira cijelu situaciju. "S obzirom na velik interes javnosti, dužan sam vam se obratiti. Mišljenja sam da je nesreću prouzročio automobil koji se ubacivao u kolonu, a u koji sam udario. Zbog ogromnih pritisaka na institucije i moju obitelj smatram moralnim činom podnijeti ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije", kazao je Dekanić.

"Ispričavam se svima koje sam u mandatu povrijedio. Zahvaljujem se svima koji su mi davali podršku, svojim suradnicima na predanom radu. Zahvaljujem se Vladi RH, svim ministrima i ministarstvima na ogromnoj pomoći Vukovarsko-srijemskoj županiji u ovom mandatu, kao i kolegama županima i načelnicima općina, naročito u VS županiji. U konačnici, hvala svima vama, hvala medijima koji su u turbulentnim vremenima korektno izvještavali o događajima u županiji", zaključio je bivši župan. Odmah nakon toga pokupio se s pozornice te nije odgovarao na pitanja medija.

Kako navodi policija, Dekanić je u krvi imao 0,84 promila alkohola. Za razliku od prometne nesreće u kojoj je sudjelovao prije dvije godine, kada je vozio službeni automobil, Dekanić je ovaj put u prometnoj nesreći sudjelovao privatnim vozilom. 

Komentara 25

Avatar Grubi
Grubi
15:57 21.06.2024.

On je koristan sa bilo koje funkcije, vrijedan. sposonan

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
14:49 20.06.2024.

Damir Dekanić je pre svega pravi hrvat a sve ostalo je posljedica njegovog urođenog hendikepa.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
14:21 20.06.2024.

Predugo te je Plenki i trpio. 0,85 na tvoju kilažu je litar vina. I drugi put u godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije