Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI

VIDEO Liječnik iz Osijeka o Banožiću: 'Bolesnik je u takvom stanju da se ne sjeća nesreće'

KBC Osijek gdje je nakon nesreće prevezen ministar Banožić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
11.11.2023.
u 14:40

Ministar Banožić u subotu ujutro sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba preminula

Nakon prometne nesreće koja se dogodila rano jutros kod Vinkovaca, ministar Mario Banožić prevezen je u vinkovačku bolnicu gdje su mu konstatirane teške ozlijede glave zbog kojih je prebačen na nadzor u KBC Osijek. Prema prvim procjenama, Banožić ima nagnječenje mozga, no cijelo vrijeme je bio pri svijesti, potvrdio je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić. Navodno ima i ozljede prsnog koša i prijelom noge. 

Dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe, otkrio je u kakvom je stanju ministar sada, nakon što su u većoj bolnici imali priliku provesti testove.

"Danas oko 10,30 sati je iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima premješten bolesnik star 44 godine, radi se o ministru u Vladi RH gospodinu Banožiću. On je premješten zbog daljnjeg liječenja. Inicijalno je obrađen u Vinkovcima, a ovdje je učinjena dodatna obrada. Trenutno je smješten u jedinici intenzivnog liječenja. U ovom trenutku je izvan neposredne životne opasnosti", izjavio je Šego.

Napomenuo je, međutim da, s obzirom na to da se radi o politraumi trebaju biti vrlo oprezni jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može iznenada pogoršati. Banožić je, kaže liječnik, pri svijesti "ali nije pri punoj svijesti što je uobičajeno za takav tip ozljede mozga". Radi se o politraumi, višestrukim ozljedama tijela, ozljedama, mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljedama ekstremiteta, no dominantna je u ovom trenutku neurotrauma, naveo je Šego.

Kaže i da po trenutačnim pretragama nema znakova nikakvog unutarnjeg krvarenja. "Bit će potrebna, ne operacija, nego zahvat repozicije imobilizacije ozljede ekstremiteta" objasnio je.

- Bolesnik se ne sjeća događaja i nije u punom stanju svijesti. Dakle ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno - kazao je dr. Šego. Naveo je da je ministar zadobio ozljede glave, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta, no prioritet liječnika je ozlijeda glave. Dodao je kako trenutno nema potrebe da ga se šalje u Zagreb.

VIDEO Policijski očevid na mjestu prometne nesreće

Komentara 38

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:41 11.11.2023.

suze mi teku

NO
Nordik
14:31 11.11.2023.

Eto Plenki traži dva ministra, Bane se ničeg ne sjeća isto kao ni Oguljenka

Avatar ljutapica
ljutapica
15:08 11.11.2023.

Očekivano. Političarima uvik prvo strada pamćenje. Općenito im se briše svako 4 godine. Takve su postavke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije