EUROPSKI OBITELJSKI KONGRES

Utjecajni EU konzervativci u Dubrovniku

Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta o predaji kandidatura za unutarstranačke izbore
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
14.10.2024.
u 09:05

Dolazak su najavili i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava te članica predsjedništva Mosta Petra Mandić

U Dubrovniku će se od 18. do 20. listopada u organizaciji Stranke europskih konzervativaca i reformista (ECR) održati drugo izdanje Europskog obiteljskog kongresa. Kako je najavljeno na portalu The Conservative, posljednjih godina prisutnost konzervativaca diljem kontinenta postaje sve važnija. Neophodno je, kažu, da se konzervativne stranke okupljaju i raspravljaju o pitanjima koja utječu na obitelji i europsko društvo. Osim proučavanja relevantnih tema, bit će to mjesto gdje će se ukorjenjivati ideje i vrijednosti konzervativnog pokreta unutar različitih nacionalnih konteksta.

Kongres će se fokusirati na pitanja obitelji i demografije u europskim politikama. Razgovarat će se o važnosti jačanja obiteljskih vrijednosti, a među temama na dnevnom redu bit će i analiza ovisnosti o društvenim mrežama, fenomena koji izravno utječe na obiteljsku dinamiku i mlade ljude. Za konzervativce je, poručuju, ključno zagovarati veću svijest o tome kako društveni mediji utječu na odnose i razvoj novih generacija. Antonio Giordano, glavni tajnik stranke​ ECR, najavio je kako će kongres okupiti visoke predstavnike i delegate iz brojnih europskih država, ujedinjene oko želje za ozbiljnim i odlučnim adresiranjem nekih od najhitnijih izazova s kojima se Europa danas suočava.

– Drugi Europski kongres obitelji nije prilika samo za osvrt i debatu nego i za umrežavanje i jačanje naše posvećenosti politikama koje podupiru europske obitelji u socio-kulturnom kontekstu koji se mijenja. U vremenu nesigurnosti i geopolitičkih izazova, obitelj ostaje nezamjenjivi stup europske stabilnosti i prosperiteta – istaknuo je Giordano. Na trodnevnom će se skupu okupiti neki od najutjecajnijih konzervativaca u Europi, a sudjelovanje su najavili i neki hrvatski desničarski lideri. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je kako će u Dubrovnik doći s ozbiljnom delegacijom sačinjenom od ministara u Vladi, saborskih zastupnika i visokih stranačkih dužnosnika. – Stranka​ ECR ​ prepoznala nas je kao važnog partnera u Hrvatskoj, a tema obitelji i demografije posebno nam je bliska i s velikim ćemo zadovoljstvom dati svoj obol ovom važnom summitu – rekao je Penava. Na kongresu će govoriti i Petra Mandić, članica predsjedništva Mosta i autorica njihova demografskog programa. – Prošle godine kao gošća sam nazočila prvom Europskom kongresu obitelji u Dubrovniku i radujem se jer se ovakav skup ponovno održava u Hrvatskoj. Demografske i obiteljske politike dugo su bile zapostavljene, a sad je sve više ljudi jasno da javne politike moraju biti krojene s obitelji u središtu želimo li opstati kao civilizacija – poručila je Mandić.

– Suverenisti su dugi niz godina članovi ECR stranke i s njima smo radili niz projekata. Domaćin prvog izdanja ovog kongresa bio je naš tadašnji zastupnik u EP-u, a ove ću godine ja kao predsjednik stranke predstaviti našu viziju državnih demografskih mjera – rekao je pak Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

GALERIJA Jeste li se ikada zapitali koji tu to najgori stereotipi o Hrvatima? Evo što nam je Chat GPT otkrio
Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta o predaji kandidatura za unutarstranačke izbore
1/14

Komentara 1

GO
goran2hr
10:10 14.10.2024.

Nakon što je prevario domoljubno desne birače, DP sada kani prevariti i EU konzervativce. Hoće li im DP nabrojati na što je sve pristao? DP "konzervativci", slugani lijevo liberalnog HDZ-a?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije