Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED IZRAELSKE AMBASADE

Detalji napada u Beogradu: Prvo pitao za muzej, poslije se vratio, otvorio vrata kućice i izvadio samostrel

Beograd: Ispred veleposlanstva Izraela policajac pogođen samostrelom u vrat pucao u napadača i ubio ga
Foto: Borislav Zdrinja/ATA Images/PIXSELL
1/7
29.06.2024.
u 13:44

U vrijeme događaja Amabasada je bila zatvorena, a njeni službenici i diplomate nisu bili u zgradi

Pripadnik žandarmerije MUP-a Srbije, koji osigurava veleposlanstvo Izraela u Beogradu, danas je napadnut samostrelom. Prema navodima srpskih medija njemu je prišao napadač i ranio ga u vrat. Žandarm je ranjen i završio je u bolnici na operaciji dok je napadač preminuo. 

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je kako se radi o terorističkom napadu. -Tamo se nalaze na redovitom zaduženju pripadnici osiguranja a i sam objekat osigurava Žandarmerija. Tu se nalazi kućica ispred veleposlanstva. Danas oko 11 sati je nepoznata osoba prišla je i pitala ga za muzej. Poslije se ponovo vratila, otvorila vrata kućice i iz vrećice izvadila samostrel i pogodila ga strijelom u vrat. Žandarm je odmah reagirao, izvadio je pištolj koliko god je mogao dok nije pao i on. Ispalio je nekoliko hitaca na napadača i poslije pola sata je preminuo. Operacija je u tijeku. Radi se o terorističkom činu protiv države Srbije i pripadnika Žandarmerije. Uhapsili smo još neke ljude preventivno -  rekao je Dačić.

O cijelom slučaju oglasilo se i Veleposlanstvo Izraela. -Policija istražuje slučaj. Nemamo više detalja. U vrijeme događaja Amabasada je bila zatvorena, a njeni službenici i diplomate nisu bili u zgradi. Ranjenom pripadniku Žandarmerije želimo brz oporavak - kratko su poručili iz veleposlanstva.

Beograd: Ispred veleposlanstva Izraela policajac pogođen samostrelom u vrat pucao u napadača i ubio ga
1/7

Dačić  je dodao da će policija provesti pretrese na više lokacija."Sve naše snage na najvišem su stupnju pripravnosti", izjavio je ministar Dačić.  Dačić je ranije rekao da postoje indicije da je napad povezan s vehabijskom pokretom.

Godine 2009. srbijanski sud osudio je četvoricu muslimana, sljedbenika sunitske vehabijske sekte, na zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na nogometni stadion u Novom Pazaru, glavnom gradu južne srbijanske regije Sandžak, gdje su većina stanovništva umjereni muslimani.

Komentara 13

AK
Aka
13:44 29.06.2024.

Više nema normalnih vijesti, sve su za crnu kroniku.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:45 29.06.2024.

Desnica🙃🙃

JU
jujo1
14:00 29.06.2024.

Gdje se nalazi taj beograd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije