Osijek

Uzeo repromaterijal vrijedan nekoliko milijuna kuna, a platio tek nekoliko stotina tisuća kuna

kune,novac
Davor Puklavec/ PIXSELL
03.11.2014.
u 14:09

Policija je 45-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju i pogodovanju vjerovniku

Iako je znao da na žiro računu nema dovoljno novca, 45-godišnji direktor jednog trgovačkog društva, je u vremenu od siječnja 2011. do listopada 2014. godine, temeljem sklopljenog ugovora preuzeo repromaterijal od druge tvrtke ukupno vrijedan nekoliko milijuna kuna te im izdao zadužnicu.

Navedeni direktor je potom, kako je izvijestila osječka policija, djelomično platio račun putem zadužnice u vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna. Nakon blokade računa trgovačkog društva cesijama je podmirivao račune prema drugim trgovačkim društvima.

Policija je 45-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju i pogodovanju vjerovniku.

>> Mladenka i djeveruše pokrale salon vjenčanica: "Pobjegla je kroz prozor samo u gaćicama i grudnjaku!'

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
11:40 04.11.2014.

Ne razumem se baš u način poslovanja u Hrvatskoj ali zar nije i kod vas princip da ne moraš držati keš na računu i kupovati samo onoliko koliko možeš iskeširati? Mislim, ako je ovaj direktor uzeo robu, koju očigledno nije morao avansno plaćati, i računao s tim da će platiti kad je proda, u čemu se satoji prekršaj? U tome što nije uspeo prodati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije