OMJER ZAPOSLENOSTI

Ovakav omjer umirovljenika i radnika Hrvatska je posljednji put imala početkom 90-ih: Evo koji grad najbolje stoji

14.08.2024.
u 06:28

Proteklih deset godina omjer zaposlenih i umirovljenika popravio se za četvrtinu, ali je i dalje među najnepovoljnijima u EU

Komentara 11

Avatar Asterix
Asterix
08:48 14.08.2024.

Naravno da se popravlja omjer. Prerano umirovljeni branitelji i nakon rata neperspektivno vojno osoblje polako dolazi u dob kada su stvarno trebali biti umirovljeni. Drugim riječima smanjuje se broj premladih umirovljenika. Vrijeme i biologija ispravljaju (namjerne) greške političara.

EJ
ejStef
09:42 14.08.2024.

Pogledajte strukturu zaposlenih. Nekih 900.000 ljudi radi u privatnim poduzećima, što je nešto malo preko polovica. Ugrubo, jedan koji radi uzdržava još jednog iz države. Tek na to dodajte umirovljenike... Samo detalj ako se netko pita zašto su toliko visoki porezi i davanja, te zašto se ne možemo jače maknuti s dna... Osim toga prosjek plaća u privatnom sektoru je niži od onog u javnom. Ubija nas taj glomazni i neefikasni javni sektor, 1. stup, sve skupa je okrenuto njima... Na žalost, nije baš neka svijetla budućnost.

Avatar Hazl113
Hazl113
07:14 14.08.2024.

Zahvaljujući stranoj radnoj snazi sa nižim primanjima koji kvare prosjek. Ono što je najgore da sve ono što uplaćuješ cijeli radni vijek 15% bruto plaće odlazi tekućim umirovljenicima, a svega 5% na osobni račun. I kada dođe vrijeme za mirovinu, onih 15% kao da nije postojalo, otišlo u nepovrat. Zato je već odavno trebalo biti za II mirovniski stup 15, a ne 5%. Lopovluk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije