Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji život općine

Varaždinska tvrtka ulaže milijune eura u Drvnu industriju Vrhovine

vrhovine, drvo (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/5
19.04.2012.
u 17:18

– Na trogodišnjem planu taj iznos će biti tri do četiri milijuna eura ako sve bude išlo po planu – kazao je Lučan.

Načelnik ličke općine Vrhovine Milorad Delić (SDSS) danas je ugostio delegaciju vlade Vojvodine te čelne ljude varaždinske tvrtke "Požgaj Grupa" koja se bavi proizvodnjom parketa i masivnih ploča.

Upravo ta tvrtka daje ponovni uzlet drvnoj industriji od koje je, izuzev zadnjih nekoliko godina, ta općina desetljećima živjela. Tvrtka 90 posto svojih proizvoda izvozi u mnoge zemlje svijeta, a cilj im je probiti se i na rusko tržište. Danas su svečano otvorili probnu proizvodnju u tvornici koja se nalazi preko puta zgrade općine. Zapošljavaju za sada sedam radnika, a plan je do kraja godine zaposliti ukupno 50 ljudi. To će zasigurno pomoći vraćanju života u ovu povratničku općinu.

Član uprave Goran Lučan kazao kako su do sada uložena četiri milijuna kuna te da do kraja 2012. planiraju ukupno u projekt uložiti oko 7 milijuna kuna.
– Na trogodišnjem planu taj iznos će biti tri do četiri milijuna eura ako sve bude išlo po planu – kazao je Lučan.

Bivši su vlasnici Drvnu industriju Vrhovine odveli u stečaj, a bez posla je ostalo na desetke radnika. Danas, nakon više od pet godina mirovanja, industrija kreće u nove projekte na radost svih stanovnika Vrhovina.

Poveznica vojvođanske vlade s drvnom industrijom i ulaganjem varaždinske tvrtke jest Tesla Banka koja je kreditirala ovaj cijeli projekt. Njihova osnovna zadaća od osnutka prošle godine jest ulagati u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poticati malo i srednje poduzetništvo u povratničkim sredinama.

Predsjednik uprave banke Zvonko Agičić kazao je da ovom suradnjom njihovo djelovanje na ovome području ne završava, spremni su na još suradnje te tek slijedi intenzivniji ciklus kreditiranja.

Načelnik općine Vrhovine Milorad Delić prezentirao je gostima pozitivan razvoj općine u posljednjih 10 godina, a za kraj je najavio zonu turističke namjene koja će se sagraditi  ponajviše zbog blizine Nacionalnog parka Plitvička jezera. U planu je u okolici sagraditi veliki turistički kompleks koji bi sadržavao ski-servis s hotelom, sportske dvorane i terene, vodeni park, urbane vile, stambene kuće, bungalove, restoran te golf-igralište.

Komentara 1

BR
Brankoz
10:53 21.04.2012.

Sretno! A u susjednoj Koprivnici Bilokalnik propada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije