VARAŽDIN

Varaždinski vrtićarci i školarci svaki bi tjedan trebali plivati

bazeni
MARKO JURINEC / PIXSELL
17.05.2010.
u 18:01

Tek privatni vrtići koriste bazene, a većina gradskih ih ne koristi, dok je u osnovnoj školi obvezna tek obuka neplivača u 3. razredu. Veći odziv ovisi o dobroj volji roditelja i ravnatelja.

- Moj sin, prvašić, svaki vikend s društvom ide na varaždinske bazene, svojevoljno. Preporučujem to svima. Djeci je zabavno, nauče plivati, uživaju u vodi... Mi smo nekad morali u sklopu tjelesnog ići na bazene. Danas to više nije obvezno - smatra Varaždinac Dražen Zorić.

- Neka djeca idu na bazene. I vrtićarci i osnovnoškolci. Dobro je da razvijaju sportske aktivnosti - slaže se njegova sugrađanka Goranka Grgić. No plivanje u sklopu nastave tjelesnog danas nije obvezno. Obvezna je tek obuka neplivača, koja se provodi u trećem razredu.

- Učenici bi trebali provoditi dio nastave tjelesnog u vodi. Varaždin sad ima preduvjete za to, jer su škole u jednosmjenskoj nastavi - kaže Natalija Žetko, ravnateljica Gradskih bazena Varaždin, koja se na kolegiju gradonačelnika Čehoka pohvalila da je prosječni dnevni broj posjeta bazenima lani povećan na 467. I vrtićka djeca mogla bi masovnije dolaziti na bazene, smatra.

- Zanimljivo, redovito dolaze djeca iz svih privatnih vrtića. Od gradskih pak nas vrtića tek povremeno koriste Aleja i Kozarčeva, a ostali ne. Djeca u gradskim vrtićima zakinuta su - upozorava N. Žetko. Gradonačelnik Čehok kaže da treba nazvati sve ravnatelje škola i vrtića, kako bi djecu dali na bazene barem jednom tjedno. No sve ovisi o motivaciji ravnatelja i roditelja, dodaje Karmen Trubić, pročelnica za obrazovanje.

Na bazenima nije sve bajno. S povećanjem broja posjetitelja često ponestane tople vode. Uprava stoga razmišlja o solarnoj energiji.

- Treba to objediniti s obnovom krova, za koji ćemo ovaj put tražiti desetogodišnje jamstvo - kaže N. Žetko. Bazeni muku muče i sa svlačionicama. Samo su dvije grupne pa kad dođe mnoštvo učenika, moraju se svlačiti po tribinama. Žele li privući više djece, morat će poraditi i na tome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije