Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILA "ČUVAJU" NA KIŠI I SNIJEGU

Vatrogasci iz D. Mekušja traže pomoć Grada za gradnju garaže

vatrogasci
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.03.2010.
u 08:48

Osim u županiji, mekušanski vatrogasci redovito sudjeluju i u gašenju požara na Jadranu, ali nemaju gdje s dvije vatrogasne cisterne i jednim specijalnim vozilom.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Mekušje za posjeta gradonačelnika Karlovca Damira Jelića zatražilo je pomoć za gradnju garaže pored Vatrogasnog doma.

 – Imamo dvije vatrogasne cisterne i jedno malo specijalno vozilo za gašenje manjih šumskih požara. U domu imamo garažu za jedno, a preostala dva vozila parkiramo na otvorenom. Imamo projekt za garažu dugu 13 metara, uz dom, ali nemamo novca – kazao je Ivan Sačerić, predsjednik DVD-a Donje Mekušje. Uređenje garaže stoji 400.000 kuna, ali sa 100.000 mogu objekt sazidati i staviti ga pod krov.

 – Od Vatrogasne zajednice Karlovca, u čijem smo sastavu, tražili smo 50.000 kuna, i isto toliko od Grada, a mještani će volontirati. Gradonačelnik nam je obećao da će pokušati pronaći sredstva kako bi nam pomogli da garažu, za koju smo temelje napravili još 2008., sagradimo ove godine – rekao je Ivan Sačerić.

 DVD Donje Mekušje ima više od 100 članova, od čega 60 mladih do 30 godina. Gase požare u cijeloj Pokupskoj dolini, ali i u drugim mjestima u županiji kamo ih pošalje Vatrogasna zajednica. Ljeti redovito pomažu i kolegama duž jadranske obale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije