NEPOZNAT UZOROK

Vatrogasci o tragediji u bolnici u Novom Marofu: Kad smo ušli u sobu, krevet se još žario

U bolnici u Novom Marofu zapalio se aparat za kisik, umro čovjek koji je bio spojen na njega
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
02.08.2021.
u 18:16

Istraga bi trebala pokazati što je bio uzrok požara koji je na kraju doveo do pogiblje nesretnog pacijenta.

Nezabilježena tragedija dogodila se prošlog petka u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof kad je zbog otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi 48-godišnjeg pacijenta došlo do požara. Kako je pacijent bio priključen na kisik, požar se proširio i na njega. Nesretni muškarac je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda. 

Kako se sve odvilo, ispričali su vatrogasci koji su bili tog dana na intervenciji u bolnici. 

- Kad smo ušli u sobu, krevet se još žario pa smo ga rashladili do kraja da spriječimo ponovni požar, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Novog Marofa Zdenko Lacković za 24sata. 

Istaknuo je kako je reakcija bolničkog osoblja bila brza. 

- Koliko sam mogao vidjeti, iskoristili su dva aparata za gašenje požara, nakon čega je bilo dovoljno dvadesetak litara vode da osiguramo prostoriju - nastavlja Lacković, iskazujući žaljenje za tim što je u nesreći poginuo 48-godišnjak. 

Istraga bi trebala pokazati što je bio uzrok požara koji je na kraju doveo do pogiblje nesretnog pacijenta. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

HU
Hulk
19:00 02.08.2021.

Kisik eksplodira(burna reakcija) jedino ako dođe u dodir sa nekom masnoćom npr.vazelin ,svinjska mast,masna kosa ili koža !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije