od 1. do 31. svibnja

Važna obavijest iz Plive: Najavili nestašicu svog poznatog lijeka

ljekarna
Foto: Pixabay
1/2
14.04.2023.
u 09:17

Službeni razlog nestašice objašnjava se razlozima povezanim s proizvodnjom, no detalji nisu navedeni.

Pliva, najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, najavila je nestašicu svog lijeka Plivadona. Kako navode iz kompanije, očekuje se nestašica analgetika i antipiretika Plivadona, kojim se koriste odrasli protiv bolova i visoke temperature.

Radi o jačem lijeku koji sadrži paracetamol, kodein, kofein i druge djelatne tvari. Plivadona na domaćem tržištu, stoji na stranicama HALMED-a, neće biti od 1. do 31. svibnja.

Službeni razlog nestašice objašnjava se razlozima povezanim s proizvodnjom, no detalji nisu navedeni. Na tržištu postoje zamjenski analgetici sličnog djelovanja, javlja Poslovni dnevnik.

Video: Država će pošteno udariti po džepu! Stižu veće kazne za niz prekršaja, neke se penju i do 4000 eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije