Oprez!

Važno upozorenje iz policije: Budite oprezni ako od vas zatraže novac, ove se osobe lažno predstavljaju

Ilustracija
Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija
17.12.2022.
u 11:20

Iz policije pozivaju građane da ih, u slučaju sumnje ili ako postanu žrtvom prijevare, odmah nazovu na broj 192 te da pokušaju zapamtiti što više detalja o tim osobama, što će pomoći policiji u bržem pronalasku

Službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaprimili su informaciju o nepoznatim osobama koje su na području Nove Gradiške prikupljale dobrovoljne novčane priloge, navodno za zlostavljanu djecu. Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, nepoznate osobe predstavljaju se kao djelatnici Centra za socijalnu skrb te prikupljaju manje novčane iznose. 

U Policijskoj postaji Nova Gradiška trenutno nije bilo prijava u vezi kaznenih djela prijevare niti oštećenih osoba.  

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na prikupljanju saznanja u vezi informacije. Također su kontaktirali djelatnike Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, koji upozoravaju da njihovi djelatnici nikada na takav način ne prikupljaju novčanu pomoć.

- Apeliramo na građane da budu oprezni ako na kućnom pragu ili javnom prostoru nepoznate osobe zatraže novac, a predstave se kao zaposlenici Centra za socijalnu skrb ili drugih institucija - upozorava glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Iz policije pozivaju građane da ih, u slučaju sumnje ili ako postanu žrtvom prijevare, odmah nazovu na broj 192 te da pokušaju zapamtiti što više detalja o tim osobama, što će pomoći policiji u bržem pronalasku.  

Komentara 6

Avatar spin
spin
13:06 17.12.2022.

Kako to da policija djeluje premda se radi o sitnim iznosima "donacija" koji sigurno ne prelaze 1000 kuna? Meni kad su ukrali ratkape rekoše u policiji da ih ne zanimam jer vrijednost ukradene robe nije prešla navedeni limit.

LA
lajh1985
15:06 17.12.2022.

Ja pare nedam ni svojoj staroj, a kamoli nekom drugom. Svatko ih od mene mora zaradit da ih moze dobit

OT
otrovnijezik
12:30 17.12.2022.

Svakako neka me kontaktiraju, pustit ću ih i unutra onda će pobjeći u nepoznatom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije