'Usluga' načelniku

Već danima radnici Krakoma bivšem šefu uređuju dvorište kuće

'26.09.2013., Djurmanec - U zaselku Lukovcak radnici gradskog poduzeca Krakom grade klet nekadasnjem nacelniku opcine Djurmanec Ivanu Pelinu koji je odnedavno i zaposlen u Krakomu. Photo: Matija Topol
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
27.09.2013.
u 12:00

S obzirom da ga ima mnogo, dozvolio sam da Krakom građevinski materijal deponira na mojoj parceli - objašnjava načelnik

Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, nezaposlenosti i općenito siromaštva među običnim pukom lokalni političari se ne libe sebi stvoriti što bolje uvjete života i rada. Takav primjer dolazi iz male općine Đurmanec. Činjenica je da projekte u Đurmancu tek treba pokrenuti ili pak ih dovršiti, poput sportske dvorane i vodoopskrbe.

Da li su na godišnjem?

Sve bi to još \"običan puk\" čekao no unatrag dva tjedna gledaju kako djelatnici Krakom gradnje obavljaju poslove oko privatne kuće u mjestu Lukovčak.

- Radili su ovdje i sa građevinskim strojevima iz Krakoma, a djelatnike poznajemo, pa nas zanima da li su na godišnjem odmoru ili pak za vrijeme radnog vremena obavljaju poslove za načelnika i političara? - pitaju mještani. U to smo se i sami uvjerili u naselju Lukovčak. Službeno očitovanje zatražili smo od načelnika Đurmanca i djelatnika Krakoma Damira Beloševića.

- Činjenica je da već više od dva tjedna djelatnici Krakom gradnje rade na vodoopskrbi u tom naselju. Činjenica je da ja tu gradim obiteljsku kuću. S obzirom da ima puno kamenog i građevnog materijala ja sam dozvolio da taj materijal deponiraju na mom privatnom posjedu - rekao je načelnik Belošević. Nekadašnji načelnik općine Ivica Pelin iz redova HDZ-a, zahvaljujući upravo Beloševiću sada opet visoko kotira u općinskoj vlasti.

Prvo pomogli sebi

Na lokalnim izborima bio je kandidat za načelnika ispred Laburista, no pobijedio ga je Belošević iz HDZ-a. Ovaj pak je bio direktor komunalnog poduzeća Krakoma Krapina, pa je zbog nespojivosti podijelio radno vrijeme, pola je načelnik Općine, a pola je djelatnik Krakoma, sada kao rukovoditelj općih i ekonomskih poslova. Kako je \"vlast slast\" brzo su se sljubili HDZ i Laburisti, pa je Pelin postao predsjednik Općinskog vijeća Đurmanec. Radio je u Viaduktu, no otvorilo mu se novo radno mjestu u Krakomu, odnosno u tvrtki kćeri, Krakom - gradnji, gdje je sada voditelj gradilišta. A u Općini su si odmah digli naknade. Tako Ivica Pelin, kao predsjednik Vijeća umjesto prijašnjih 500 kuna, dobiva tisuću neto mjesečno, unatoč tome što se sjednice Vijeća održavaju svaka tri do četiri mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije