Neutralnost kao genetski kod

Većina Austrijanaca protiv strožih sankcija Rusiji

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.03.2014.
u 12:16

Uz konstataciju kako po tom pitanju većina Austrijanaca nije sklona riziku, Profil navodi da je posebno kod starije generacije primjetno da je neutralnost Austrije nakon Drugog svjetskog rata za mnoge od njih „genetski kod“.

Većina Austrijanaca, njih čak 53 posto, protiv toga je da Europska unija Rusiji uvede još strože sankcije, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja austrijskog instituta „Unique“, napravljenog za potrebe bečkog tjednika „Profil“.

Njih 37 posto izjasnilo se za oštrije sankcioniranje službene Moskve bez obzira na moguće gospodarske posljedice za EU i Austriju.

Uz konstataciju kako po tom pitanju većina Austrijanaca nije sklona riziku, Profil navodi da je posebno kod starije generacije primjetno da je neutralnost Austrije nakon Drugog svjetskog rata za mnoge od njih „genetski kod“. To, između ostalog, potvrđuje i rezultat ankete prema kojoj je tek 29 posto ispitanika iznad 50 godina starosti za zaoštravanje sankcija Rusiji, dok je velika većina protiv.

Kod mladih ispod 30 godina starosti situacija izgleda znatno drukčije i njih čak 46 posto smatra da Rusiju zbog aneksije Krima treba još oštrije sankcionirati.

>>Kerry i Lavrov četiri sata pregovarali o Krimu

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar RoSSerb
RoSSerb
12:37 31.03.2014.

Da da, vrlo logično ........... Nemačka, Austrija,Češka, Mađarska , Bugarska, (i još neki) su apsolutno protiv uvođenja sankcija sami sebi... !!! Pametnom dovoljno

NE
Nepobjedivi
12:51 31.03.2014.

Ma tko šljivi stoku sitnog zuba. Austrija je prva blokirala bankovne račune i nekretnine Ukrajinaca bliskih Janukoviću, samo dan-dva poslije promjene vlasti, dok još nije bilo Krima ni sankcija prema Rusiji. I takvo je ponašanje po cijeloj EU. Zahvaljujući dugoročnoj i efikasnoj strategiji EU je postala kolonija svog jačeg brata tako da se sve koordinira iz jednog centra. Uzalud 70 - 80% čitatelja engleskih i njemačkih medija kritiziraju svoje vlade i podržavaju Rusiju, kao što su uzalud komentari na forumu CNN-a ili istraživanja javnog mnijenja u Americi koja pokazuju da je tamo Putin popularniji nego Obama. Stoka sitnog zuba može samo blejati. Zna se tko drži bič u ruci.

AA
aabbcc
13:14 31.03.2014.

Tu je kriv Narod sto je izasao na referendum a trebao je ostati doma i fino odmarati po demokratskoj volji naprednih politicara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije