Primorac u posjetu

Velika podrška Knesseta suradnji Hrvatske i Izraela

dragan primorac
CIBC
11.07.2013.
u 19:37

Prof. dr. Dragan Primorac susreo se s predsjednikom izraelskog parlamenta Yuli-Yoel Edelesteinom

Predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba (CIBC) prof. dr. Dragan Primorac u službenoj je posjeti Izraelu. Tijekom posjete prof. dr. Primorac susreo se s nizom vodećih izraelskih gospodarstvenika i političara koji su ovim putem izrazili veliku podršku radu Hrvatsko-izraelskom poslovnom klubu, produbljivanju daljnje suradnje Hrvatske i Izraela te ulaganju u hrvatsko gospodarstvo, izvijestili su iz CIBC-a.

Tijekom posjete izraelskom parlamentu Knessetu prof. dr. Primorac se susreo s predsjednikom Izraelskog parlamenta (Knesset) Yuli-Yoel Edelesteinom koji je ovim putem izrazio želju za još intenzivnijom suradnjom Hrvatske i Izraela, posebice u okvirima Europske unije gdje bi Hrvatska trebala biti jedan od ključnih partnera za ulazak izraelskog kapitala u EU. Ovom prigodom započeti su pregovori vezano uz dugo očekivanu konferenciju i forum Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba koji će se uskoro održati u Izraelu, te koji će imati za cilj promociju suradnje dviju zemalja na još većoj razini.

Istog dana prof. dr. Primorac održao je sastanke s nizom vodećih članova vlade, među kojima s ministrom znanosti, tehnologije i svemira i članom Savjetodavnog odbora Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Yaakov Perryem, zatim Ministrom socijalne skrbi i socijalnih usluga Meri Cohenom te s nizom članova Knesseta.

Hrvatsko-izraelski poslovni klub (CIBC), započeo je s radom tijekom službene posjete predsjednika Izraela Shimona Peresa Hrvatskoj u srpnju 2010. godine kada je Klub dobio veliku podršku za svoj daljnji rad. Od tada, Hrvatsko-izraelski poslovni klub neprestano je angažiran na razvijanju suradnje između Hrvatske i Izraela na području gospodarstva, znanosti, medicine, energetike i kulture te je u ovom trenutku ključni faktor za ulazak izraelskog kapitala u Hrvatsku i cijelu regiju. Hrvatsko-izraelski poslovni klub čine uglednici iz javno-političkog, kulturnog i gospodarskog života Republike Hrvatske i Države Izraela, a Klub ima urede otvorene u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Južnoafričkoj Republici i Botswani.

>> Primorac dovodi troje nobelovaca na skup o forenzici i genetici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije