NITKO NIJE STRADAO

Veliki požar u Rusiji zbog ukrajinskog napada dronovima, evakuiraju se stanovnici

Ukrainian servicemen launch a reconnaissance drone for flying over positions of Russian troops in Zaporizhzhia
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
10.10.2024.
u 12:14

"Predstavnici specijalnih službi i spasioci su na mjestu događaja", rekao je čelnik Adigeje Murat Kumpilov

Vlasti ruske regije Adigeja, koja se nalazi na sjevernom Kavkazu, objavile su u četvrtak da evakuiraju stanovnike sela Rodnikovo zbog ukrajinskog napada dronovima. Napad je doveo do velikog požara, ali prema preliminarnim podacima nema poginulih ili ozlijeđenih, rekao je čelnik Adigeje Murat Kumpilov.

"Predstavnici specijalnih službi i spasioci su na mjestu događaja. Vatru gase vatrogasci Ministarstva za izvanredne situacije. U tijeku je organizirana evakuacija stanovnika sela Rodnikovo", dodao je. Prema njegovim riječima, privremeni smještajni punkt za stanovnike nalazi se u obližnjem selu Khanskaya, prenosi Anadolu Ajansı.

"Ljudima će biti osigurano sve što im je potrebno", rekao je načelnik te dodao da na licu mjesta koordinira rad svih službi i odjela.

Osim toga, guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov rekao je na Telegramu da su napadi dronovima u Ukrajini onesposobili 70 mobilnih tornjeva, dodajući da vlasti rade na njihovoj obnovi. Ministarstvo obrane je u zasebnom priopćenju reklo da su 92 ukrajinske bespilotne letjelice sinoć oborene ili ometane iznad sedam ruskih regija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije