Jako nevrijeme

VIDEO Dramatične snimke nevremena: U Srbiji velike poplave i bujice, Hercegovinu zahvatila tuča

Foto: Instagram/192_rs
1/4
24.07.2024.
u 23:10

Vodopadi blatnjave vode se slijevaju s obližnjih brda prema autocesti.

Nevrijeme kakvo se rijetko viđa pogodilo je dijelove Srbije i Hercegovine. Na jugu Srbije, dramatične snimke na društvenim mrežama prikazuju vodopade blatnjave vode koja se slijeva s obližnjih brda prema autocesti, prenosi Blic. Voda je preplavila sve pred sobom, izazivajući ogromne poplave. Vozači su obaviješteni da će zbog ove vremenske nepogode biti zatvoren tunel Predejane, konkretno desna cijev tunela u smjeru Vranja, te dio autoceste.

Slična situacija dogodila se i u Hercegovini. Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, vjetrom i tučom pogodilo je Bileću i Gacko u poslijepodnevnim satima, uzrokujući štetu u nekoliko sela. Na području Bileće i Gacka, mnoga sela su ostala bez struje zbog nevremena. Bez napajanja električnom energijom ostala su sela Torič, Čepelica, Mirilovići, Žudojevići i Orah na području Bileće, dok su u Gacku bez napona ostale trafo-stanice Bistrica, Šumići, Šipovice i Jasen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

U BiH je stigla hladna fronta koja je donijela pad temperature i osvježenje, uz ugodnije noći i blaži pad dnevnih temperatura. Iako će padaline biti lokalizirane i neće zahvatiti sve krajeve, predviđa se da će se od četvrtka do kraja tjedna vrijeme stabilizirati uz pretežito sunčano vrijeme. Početkom tjedna bit će ugodnije temperature, dok se prema kraju tjedna očekuje postepen povratak vrućina, prenosi Klix.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Caliban
Caliban
23:27 24.07.2024.

Kako veli ona naša Kiša pada, kiša pada Srbija propada tra lala 🎵🎶 Litij teče potocima u ekonomskom tigru! Navali narode, još malo pa nestalo!

GU
Gusar93
07:11 25.07.2024.

Kaj ima u regiji...???Austrija,IItalija..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije