VELIKA POPULARNOST

VIDEO 'Duhovi prošlosti' na ulicama Kaira: Za jednim proizvodom iz Jugoslavije Egipćani su i dalje ludi

FILE PHOTO: Egyptian street vendors carrying breads, drive past a currency exchange point, displaying images of the U.S. dollar, in Cairo
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
1/3
15.09.2024.
u 10:07

Popularnost Zastave u Kairu nije nova - još je 2008. za Egipat bilo izvezeno 480 automobila ove marke u vrijednosti od milijun eura, iako se na našem tržištu ne prodaje već tri desetljeća

Već neko vrijeme društvenim mrežama kruži viralna snimka iz Kaira, glavnog grada Egipta, gdje jedan već zaboravljeni ''relikt'' Jugoslavije i dalje živi. Naime, neko je uspio u centru grada snimiti ulazak u kafić ''Slovenija'', dok ulicom prolazi automobil Zastava 128. 

Inače, popularnost Zastave u Kairu nije nova - još je 2008. za Egipat bilo izvezeno 480 automobila ove marke u vrijednosti od milijun eura, iako se na našem tržištu ne prodaje već tri desetljeća. Kako prenosi Dnevno.hr, procjena je da ulicama Kaira vozi oko stotinu tisuća Zastava 128. Radi se o automobilu koji je pouzdan, otporan na kiši, a nema problem ni s visokim temperaturama. 

Zastava 128 je inače svoje početke imala u Fiatu, gdje je automobil nazvan Fiat 128. Radilo se o automobilu koji je zbog svojih karakteristika bio proglašen i ''Europskim automobilom 1970. godine''.

Fiat ga je prepustio partnerskoj tvrtki Zastavi u Kragujevcu godinu nakon. Tamo je automobil dobio i karoseriju s petero vrata, jedino što mu je nedostajalo, ali i novo ime - Zastava 101. 

POVEZANI ČLANCI:


 
Ključne riječi

Komentara 32

PR
prajdali100
10:50 15.09.2024.

Nedjeljna porcija nepreželjene Yugoslavije.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
11:25 15.09.2024.

Dobro se na smijah. Na kiši, haha, upravo po malo jačoj kiši se motor gasio zbog vode u bobini i razvodniku paljenja te lošim kablovima. Na sreću čim bi kiša prestala uz malo mehaničarskog umijeća i WD-40 motor bi opet proradio.

TA
TajSam
10:53 15.09.2024.

O kojoj to državi pričate ovdje?? Nema dana bez doručka, ručka ili večere o toj zločinačkoj tvorevini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije