Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio zašto

VIDEO Erdogan šokirao voditelja: Naprasno prekinuo intervju. Vratio se za 15 minuta i ispričao

Erdogan
Reuters
26.04.2023.
u 09:54

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je naglo prekinuo televizijski intervju, ustao i otišao, a zatim se vratio i ispričao.

Recep Tayyip Erdogan (69) jučer je obavio tri velika skupa u uoči izbora 14 svibnja. Dan je trebao završiti intervjuom na televizijama Ulke TV and Kanal 7. Razgovor koji je kasnio 90 minuta, naglo je u jednom trenutku prekinuo sam predsjednik. Usred pitanja voditelja, tek 10 minuta nakon što je intervju počeo. Kamera se zatresla, a novinar je dovršavao pitanje ustajući sa stolice. Zatim je i snimanje prekinuto, vidi se to na isječcima koji su procurili na društvene mreže. 

"Vau", čuje se neidentificirani glas na snimci. Erdogan se vratio nakon 15-ak minuta, a zatim se ispričao. "Jučer i danas sam naporno radio. Zato sam i dobio crijevnu virozu. U jednom trenutku, pitao sam se biste li razumjeli da smo otkazali intervju. Ali smo obećali. Molim od vas i od publike da mi oprostite", rekao je sivog lica, dok su mu oči suzile, prenosi france24.com.

Odgovorio je na još nekoliko pitanja prije konačnog kraja intervjua. Recep Tayyip Erdogan je suočen s najvećim političkim izazovom od dolaska njegovog AKP-a na vlast 2002. godine, a prema anketama pada mu potpora posljednjih godina nakon što je neortodoksna ekonomska politika ugrozila nacionalnu valutu liru i uzrokovala skok inflacije. 

Na predsjedničkim izborima u svibnju, Erdoganu će konkurirati kandidat oporbenog saveza Kemal Kilicdaroglu. U najnovijem istraživanju mnijenja koje je proveo Metropoll, 42,6 posto ispitanika navelo je da bi glasalo za Kilicdaroglua, a 41,1 posto za Erdogana u prvom krugu, a druga dva predsjednička kandidata dobila bi potporu od tek 7,2 posto. Birači će u svibnju birati i parlamentarne zastupnike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije