NOĆNI NAPAD

VIDEO Hezbollah ispalio 50 raketa na Izrael, 'Željezna kupola' presrela većinu

Israel's Iron Dome anti-missile system intercepts rockets launched from Lebanon towards Israel over the Israeli Lebanese border, as seen from northern Israel
Foto: AMMAR AWAD/REUTERS
1/5
04.08.2024.
u 07:17

U znak potpore našem postojanom palestinskom narodu u Pojasu Gaze te njihovom hrabrom i časnom otporu, izvjestio je Hezbollah

Proiranski libanonski šijitski pokret Hezbolah priopćio je rano u nedjelju da je prvi put lansirao desetke raketa kaćuša na područje Beit Hillel u sjevernom Izraelu. Grupa je u izjavi napisala da je "kao odgovor na napade izraelskog neprijatelja na nepokolebljiva južna sela i sigurne kuće, posebno napade koji su ciljali sela Kafr Kila i Deir Sarjan i ranjavanje civila, Islamski otpor (Hezbolah) pogodio Beit Hillel po prvi put s desecima raketa kaćuša."

Prema izraelskim medijima, mnoge od raketa presreo je izraelski proturaketni sustav Željezna kupola. Libanonski sigurnosni izvori u južnom Libanonu rekli su da je oko 50 raketa ispaljeno na sjeverni Izrael iz Libanona. Situacija na relaciji Izrael-Libanon nedavno se znatno pogoršala.

Nakon ciljanih ubojstava vojnog zapovjednika Hezbolaha Fuada Šukre i šefa Hamasa Ismaila Hanije ranije ovog tjedna, vođa Hezbolaha Hasan Nasralah zakleo se na osvetu. Od izbijanja rata u Gazi, svakodnevno je bilo granatiranja između Hezbolaha i izraelske vojske, što je dovelo do smrtnih slučajeva na obje strane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije