BILO JE ZA DLAKU

VIDEO Kanader uzimao vodu pa se umalo sudario s brodom: Pogledajte dramatičnu snimku

Šibenik: Kanader prikuplja vodu za gašenje požara u borovoj šumi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/38
07.08.2024.
u 07:39

Požar je jučer izbio oko 13 sati u šibenskom naselju Rokići, a u jednom trenutku se strahovalo da će doći i do šibenske bolnice koja se nalazi u blizini

Nakon požara koji je jučer izbio iznad Šibenika isplivala je snimka sudara koji je izbjegnut za dlaku, dok se kanader spuštao po vodu kako bi se što prije vratio na požarište. Naime, korisnici na društvenim mrežama snimili su brod koji se u to vrijeme našao u putanji kanadera, i koji se skoro sudario sa zrakoplovom. 

Inače, požar je jučer izbio oko 13 sati u šibenskom naselju Rokići, a u jednom trenutku se strahovalo da će doći i do šibenske bolnice koja se nalazi u blizini. U kratkom roku, i uz pomoć velikog broja vatrogasaca i kanadera, buktinja je stavljena pod kontrolu Dio magistrale bio je zatvoren za promet.

Dok se ovaj potez broda koji se nije maknuo kritizirao na Facebooku, neki su prokomentirali kako Lučka kapetanija nije izdala upozorenje brodovima da će se spuštati kanaderi. ''Što bi kapetan trebao? Zaustaviti brod i čekati s putnicima da se požar ugasi?'' pitali su. 

Do 18 sati u utorak povukle su se sve zračne snage, četiri kanadera i jedan air traktor, dok je do mraka na terenu ostalo 66 vatrogasaca s 24 vozila. Dio vatrogasaca tijekom noći je dežuralo na požarištu, dio je bio poslan na odmor. Građane je ponajviše uznemirio zvuk detonacija koji se čuo iz obližnje borove šume, izazvan eksplozijom zvončića zaostalih iz Domovinskog rata, što je potvrdio ranije i dogradonačelnik Danijel Mileta.

POVEZANI ČLANCI:

>>  VIDEO Probili smo se do mjesta gdje kanaderi i vatrogasci brane Šibenik pogledajte dramatične scene


 
Ključne riječi

Komentara 18

RI
Rizlman
09:24 07.08.2024.

Ni blizu. To vam se čini. Mi koji živimo na moru jako dobro znamo za tu optičku varku.

NO
nogomet90tih
10:39 07.08.2024.

Nije Kanader nego Air Tractor.

BP
Besposlen pop
09:04 07.08.2024.

Ma nije mu bio ni blizu, optička varka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije