TEST NINE SKOČAK

VIDEO Najluđa kampanja za EU izbore? Hrvati pristali na menstrualne bolove i požalili

Instagram/Nina Skočak
05.06.2024.
u 23:36

Španjolska je već napravila ovaj važan korak, a vrijeme je da i Hrvatska prizna pravo žena na dostojanstvenu brigu o vlastitom zdravlju, poručila je Nina Skočak, nezavisna kandidatkinja na EU izborima

Nezavisna kandidatkinja na EU izborima Nina Skočak ovoga je tjedna, uoči samih izbora koji se održavaju 9. lipnja u Hrvatskoj, na kreativan način odlučila osvijestiti temu potrebe za menstrualnim bolovanjem u Hrvatskoj po uzoru na Španjolsku gdje ono ide na teret države. Naime, Skočak je iskoristila simulator menstrualnih bolova na muškarcima da vidi koliko se oni mogu nositi s bolovima s kojima se žene uglavnom susreću svakoga mjeseca.

- Menstruacija ne smije biti tabu. Nije dovoljno samo međusobno pričati o menstrualnim bolovima, potrebno je i da ih ljudi stvarno shvate. Naša akcija je pokazala koliko su ti bolovi stvarni i koliko je bitno da se uvede menstrualno bolovanje - poručila je, a reakcije njenih ispitanika zabilježene su i na njenom profilu. 

Sam simulator ima 10 razina, a muškarci su bol počeli osjećati oko 4. razine. 

- Ne bih mogao ići na posao, ne bih bio u stanju - komentirali su. ''Kao da imam trakavicu'', dodali su.

POVEZANI ČLANCI:

- Španjolska je već napravila ovaj važan korak, a vrijeme je da i Hrvatska prizna pravo žena na dostojanstvenu brigu o vlastitom zdravlju. Naša generacija je spremna za promjene, a jedna od tih promjena mora biti priznavanje menstrualnih bolova kao ozbiljnog zdravstvenog problema. Uz to, menstrualne potrepštine kao što su ulošci moraju biti besplatne u svim javnim ustanovama - poručila je Nina Skočak.

>> VEČERNJI TV TikTokerica Nina Skočak želi u EU parlament: Mladi nemaju budućnost ni u jednoj hrvatskoj stranci

Komentara 2

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
06:35 06.06.2024.

Ne menstruiraju samo žene, menstruirati mogu i trans muškarci i nebinarne osobe, i još najmanje 40 drugih rodnih identiteta. Ovakav prijedlog je diskriminatoran i nadam se da će pravobraniteljica za ravnopravnost spolova reagirati.

CA
cavecanem
06:13 06.06.2024.

Ništa od Brukselesa Ninočka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije