Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU
Povratak na članak

VIDEO Uzbuna u Poljskoj: Ruski projektil ušao u njihov zračni prostor, traže objašnjenje od Moskve

Rusija već danima udara po Ukrajini u napadima koje Moskva prikazuje kao osvetu za ukrajinske napade tijekom nedavnih predsjedničkih izbora. Ukrajina je, pak, uzvratila snažnim napadima na Krim. Tijek događaja u nedjelju pratite iz minute u minutu

Komentari 41

KI
Kontra indoktriniran
10:50 24.03.2024.

Gubici Ukrajine u sukobu sa Rusijom bi se trebali brojati “u milionima”, tvrdi bivši načelnik poljskog generalštaba Rajmund Andrzejczak. Kijev “gubi rat” i nema resurse da održi borbu protiv Moskve, dodao je on. Varšava neće slati postrojbe u Ukrajinu, ali će nastaviti pomagati Kijevu drugim sredstvima, rekao je poljski ministar obrane Wladysław Kosiniak-Kamysz. Unatoč tome, poljska vlada "mentalno" priprema svoje stanovništvo za izravno sudjelovanje zemlje u sukobu u Ukrajini, izjavio je bivši časnik američke vojske Stanislaw Krapivnik. “Ako poljske trupe ipak uđu na teritoriju Ukrajine kako bi, kako kažu, osigurale ukrajinsko-bjelorusku granicu, na primjer, ili na nekim drugim mjestima onda mislim da poljske trupe nikada neće otići. Poljaci očito nemaju potrebe za ratom sa Rusijom ali i sve više opravdavaju Putinovu agresiju”rekao je jedan od savjetnika poljskog ministara obrane Wladysława Kosiniak-Kamysza.

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
11:53 24.03.2024.

Meni i dalje nije jasno zašto rusi već nisu Kijev vratili u kameno doba!?

VL
ZA
zagabria5
08:49 24.03.2024.

Ne kužim te Ukrajince, ne žele pregovore a ovise o zapadnoj vojnoj pomoći. Valjda žele uvući zapad da ratuje umjesto njih. Usput Poljska na radaru prati projektil u diže uzbunu a kod nas projektil padne usred glavnog grada i nikom ništa, nema čak ni komentara. Tliko o Nato učinkovitosti i zajedničkoj obrani. Ako njima odgovara branit će vas a ako ste njima nevažna zemlja fućka im se. Mi moramo doći pameti i gledati na vlastitu obranu a ne oslanjati se na kojekakve saveze

VL
AH
Azov_HR
11:26 25.03.2024.

@RRabit I te kako ovaj rusofil seresgati ima sliku pravu o situaciji u Ukrajini. Ne brini za to. Uporno siri laz posto je vjerovatno susjed ili pripada ekstremnom krilu ljevice i rusi su za takve gob i batina. Vjerovatno bi najvise uzivao kada bi hrvatska postala dio SSRA v2.0. Take se treba vise paziti nego bilo kojeg susjeda koji ima za njih jos cak i razmunjivu pretenziju. Ovakvi su gori i opasniji i ja ne razumijem sto ovaj nije vec identificiran za poseban tretman od odredenih sluzbi...

VL
SE
Serengeti
11:03 24.03.2024.

Američka veleposlanica Bridget Brink kaže da Rusija nastavlja neselektivno lansirati bespilotne letjelice i projektile ne mareći za civile. Koliko vidimo sve rakete pogađaju infrastrukture ciljeve. Ovaj napad nije ništa čudno nakon što su Ukrajinci izjavili da su zadnjih par dana dronovima uništili 15% ruske infrastrukture za proizvodnju nafte.

VL
MA
Maslac
09:02 24.03.2024.

Tu su granatu mozda i Ukrajinci ispalili ili zapadni pomagaci.

VL
BP
Besposlen pop
11:53 24.03.2024.

Ono kad dva rusofila, Kamenjaku i Serengeti, u svojim priprostim komentarima nekog p(r)ozivaju, unovačuju… 🙈

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:18 25.03.2024.

Rusi sustavno raketiraju ukrajinske električne centrale i trafostanice, uključivši i uništenje strojarnice hidrocentrale Dnipoges kod Zaporožja. Ukrajinci su pred dilemom kako rasporediti protuzračnu obranu, da li na fronti gdje u zonu djelovanja dolaze ruski avioni koji gađaju krilatim FAB-ovkima ilii po ključnim industrijskim područjima ili objektima. TASS javlja da su Rusi neutralizirali preko 300 ukrajinskih vojnika u području oblasti Herson. Rusi drže okupiranih 75% te oblasti. Rusi prodiru kod Avdiivke u pravcu Novomikhailivke, gdje su već ušli u dio grada.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:59 24.03.2024.

Napadnuto je dronovima zapovjedništvo ruske Crnomorske flote u Sevastopolu na Krimu. Bombadiran je i obližnji okupirani aerodrom. Ruski predstavnik u UN je izjavio da su ciljevi specijalne operacije u potpunosti ispunjeni, ma što god to značilo. Rusi su aktivniji u slanju krilatih bombi. One nemaju toplinski odraz jer zadnji dio svoje maršrute jedre poput jedrilice, bez motora. Kod Avdivke Rusi napreduju prema istoku i pripremaju se za postavljanje manjih pontonskih mostova na rijekama na putevima prodora.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:53 24.03.2024.

Nije jasno tko su napadači na koncertnu dvoranu u sjeverozapadnom predgrađu Moskve, nekih 20-25 km od centra glavnog grada Rusije. Rusija je javno optužila Ukrajinu da je poslala napadače i osigurala "prozor" na ukrajinskoj granici kroz koji se napadači otići u Ukrajinu. Činjenice ne potvrđuju ruske objave. Napadači su bili naoružani novijom ruskom AK 105 strojnom puškom koju nema ukrajinska ali ima ruska vojska. Policije nije bilo, došla je nakon 55 minuta. Ubojice su pobjegli osobnim automobilima, u gradu gdje svugdje postoje kamere za kontrolu prometa. Rusi su tvrdili da je kombi koji je bio blizu parkiran s ukrajinskim oznakama a bio je s bjeloruskim. Kakav je to "prozor" pored ruske vojske i policije na cijelome putu i na samoj granici. Moguće je da su u pripremi i planiranju "napada" sudjelovali i pripadnici ruskih tajnih službi, jer bez toga nije moguće to sve uraditi, a neke koincidencije su u pravcu toga. Moguća je i unutrašnja subverzija izravno protiv Putina. Ruske tajne službe su među najjačima na svijetu.

VL
BP
Besposlen pop
09:14 24.03.2024.

Rusofili dežuraju i već komentiraju! Ne zaboraviti da Milanović, SDP i DP simpatiziraju zločinca Putina i rusku agresiju, a Most je protiv Ukrajine

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.