VIDJELI I ZMIJU

VIDEO Na Biokovu snimili zanimljiv, ali opasan prizor: 'Izazivaju sudbinu, dobro da se nije nešto dogodilo'

Foto: Biokovo/Facebook
1/3
04.06.2024.
u 17:34

Ova lavina kamenja nije bila opasna za penjače koji su imali prilike je snimiti, ali je ponekad dovoljno i da jedan takav kamen ''odleti'' u smjeru nečije glave da bi se mogle zadobiti teže posljedice

Zanimljiv prizor snimljen je ovih dana na Biokovu, najvišoj obalnoj planini u Hrvatskoj, a iz Nacionalnog parka prenijeli su snimku penjača na društvenim mrežama koju je pogledalo više od milijun ljudi. Naime, penjači su avanturisti su iz prve ruke tijekom penjanja iskusili lavinu kamenja koja se bila pokrenula. 

Radi se o sipru, nakupini manjeg kamenja koja se u nekim trenucima slijeva niz padinu, potaknuta vremenskim prilikama poput kiše, ili pak potresom, ali i jednostavnom prisutnošću čovjekom. Ova lavina kamenja nije bila opasna za penjače koji su imali prilike je snimiti, ali je ponekad dovoljno i da jedan takav kamen ''odleti'' u smjeru nečije glave da bi se mogle zadobiti teže posljedice, prenosi Dalmacija Danas.

Brojni su primijetili da se u toj lavini nalazilo i nešto što liči na - zmiju. ''Jesam ja lud ili je zmijurina u lavini'', pisali su u komentarima, a brojni su se odmah dali u potragu i vidjeli duguljasti oblik na 22. sekundi koji bi doista i mogla biti dotična životinja.

- Osoba koja snima izaziva sudbinu, a i druga je u istom problemu. Dobro je da se nije nešto dogodilo. Ovo je krajnje opasan pothvat - pisali su u komentarima. Inače, sa stranice su napisali kako je točna lokacija gdje se to dogodilo bila sa istočne strane vrha Šibenik, na 1.300 metara nadmorske visine. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Posljedice nevremena u Iloku: Traži se hitno uspostavljene sustava obrane od poplave

Ključne riječi

Komentara 1

NI
nikola1975
20:22 04.06.2024.

Točilo se pokrenulo niti prvi ni zadnji put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije