MOGUĆE PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA

VIDEO Noćne akrobacije na nebu: Pogledajte manevre Rafalea pod zvijezdama, po mrklom mraku se okreću za 360°

Let Rafela
Screenshot/MORH
08.09.2024.
u 14:02

Iz MORH-a poručuju da piloti 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provode dnevne i noćne letačke aktivnosti, i to u cilju obuke pilota. Tijekom obuke očekuje se pojačana buka, a moguće je i probijanje zvučnog zida

Tijekom idućeg tjedna piloti višenamjenskih borbenih aviona Rafale provodit će dnevne i noćne letačke aktivnosti nad teritorijem Republike Hrvatske, a slična dinamika aktivnosti očekuje se i u narednom razdoblju. Dnevne i noćne letačke aktivnosti provode se u cilju obuke pilota, a povodom provedbe noćnih letova piloti 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uputili su poruku građanima Republike Hrvatske:

"Dragi građani Lijepe naše, letenje u noćnim uvjetima je iznimno složeno i izazovno, međutim, kvalitetnom pripremom, obukom i svakodnevnim treningom podižemo spremnost za letove u bilo koje doba dana i noći. Naš glavni cilj je osiguranje zasluženog mira. Kada čujete zvuk naših motora, to vam Vitezovi šalju poruku sigurnosti!"


 
Letačke aktivnosti odvijat će se prema ovom rasporedu: u ponedjeljak 9. i u utorak 10. rujna 2024. od 17 do 19 sati te od 21 do 23 sata, tijekom kojih se očekuje pojačana buka i moguće probijanje zvučnog zida uz pridržavanje sigurnosnih mjera iznad područja Zagreba i Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Slavonije, Like te Zadarske, Istarske i Primorsko-goranske županije.

Također, tijekom cijelog tjedna planirane su i dnevne letačke aktivnosti u vremenu od 9 do 15 sati. "Naime, tijekom rujna provodit će se redovite letačke aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona tijekom kojih se može očekivati pojačana buka i moguće probijanje zvučnog zida diljem Republike Hrvatske. Molimo građane za razumijevanje i strpljenje. Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu sa zakonskom regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", priopćili su iz MORH-a, koji je objavio i snimku noćnog leta moćnog aviona.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje

Let Rafela
1/26
Ključne riječi

Komentara 1

DI
DinkoD
14:30 08.09.2024.

Kome smetaju hrvataki avioni znate gdje je granica i van

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije